avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Lamuriri TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Lamuriri TVA

Buna ziua,
Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice.
Imi este neclara chestiunea TVA, asa ca am urmatoarele intrebari:
1.Daca ma inrgistrez platitor de TVA: cumpar din U.E cu tva, vand in ro cu tva. Cum imi deduc TVA-ul pt produsele cumparate din uniunea europeana?
2. Platitor de TVA, cumpar marfa din SUA. La vama platesc TVA pt marfa importata, vand cu TVA, apoi imi deduc TVA platit in vama?
3. Ma inregistrez neplatitor: Pot cumpara din UE platitnd doar valoarea marfii, fara TVA? In caz ca da, voi vinde in tara fara TVA si nu voi deduce nimic?
4. Neplatitor de TVA, cumpar marfa din SUA. La vama mai platesc TVA?

Una peste alta, cum ar fi mai avantajos? Mentionze ca nu o sa depasesc 65.000 euro/an cifra de afaceri.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 19:54, 25 Mai 2012
1.Daca va inregistrati ca platitor de TVA, atunci trebuie obligatoriu sa va inregistrati si in registrul operatorilor intracomunitari.Daca nu va inregistrati in reg.op.intrac., atunci veti achita tva -VAT in tara UE din care faceti achizita. Daca va veti inregistra si ca platiror de tva in Romania si in reg.op.intrac., atunci achizitionati marfa din UE fara tva, vat (value added tax).Nu aveti ce tva a deduceti , platiti tva aferenta vanzarilor in tara, minus tva achitata la achizitiile efectuate in tara.
2.Da, corect.
3.Daca va inregistrati ca neplatiror, atunci platiti tva in tara din care faceti achizitia.Vi se va factura cu vat.
4.Daca sunteti neplatiror de tva, cumparati marfa din sua, la vama plati tva, fara sa aveti drept de deducere.

Cel mai convenabil pt.Dvs ar fi cele mentionate la pc.1, va inregistrati si ca platitor de tva in tara si in registrul operatorilor intracomunitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import vama NicolaCC NicolaCC Buna ziua, As dori sa achizitionez o serie restransa de produse de moda (haine) din UE pe care sa le vand in Romania, catre persoane fizice. Firma are obiect ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva din spatiul intra-comunitar - laptop savc0102 savc0102 Doresc sa achizitionez un laptop (are anumite caracteristici pe care nu le-am putut gasi la vanzatori din Romania) din Germania pe care sa il folosesc in ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe pfa crisoft crisoft buna ziua, in cazul an care mi-am deschis un pfa pt haine second hand si as vrea sa cumpar marfa dintr-o tara straina ne fiind platitor de tva, ce documente ... (vezi toată discuția)