avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master

Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata vreme cat acesta a lucrat in timpul facultatii un an de zile cu 1 ora/zi?
Un domn de la somaj mi-a spus ca absolventul respectiv beneficiaza de indemnizatie intrucat a absolvit masterul, dar nu si-a pierdut vechimea in munca atata vreme cat a lucrat in timpul facultatii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:03, 3 Februarie 2014
Buna ziua,

Situatie: Absolvent liceu 2013, iunie, nu a depus actele pt. somaj. In acest caz, se mai poate cere repartitie pt acest angajat?
Va multumesc.
haragascosmina a scris:
Situatie: Absolvent liceu 2013, iunie, nu a depus actele pt. somaj. In acest caz, se mai poate cere repartitie pt acest angajat?
Va multumesc.
Este vorba despre un proaspat absolvent de liceu, care nu a depus actele pt somaj si prin urmare nu este inscris la AJOFM. Daca nu este pe somaj, dar pt ca este proaspat absolvent, putem cere repartitie? M-am uitat azi in legea 76, ca nu mai tin minte sa fi citit ceva despre asta, dar nu am gasit si cu cat sunt stresata cu atat nu gasesc.
Daca putem cere repartitie, trebuie sa mearga personal la AJOFM cu urmatoarele acte? : copie dupa buletin, situatia locurilor de munca, adeverinta medicala (de la medicina muncii sau medicul de familie?), adeverinta de la finante, copie dupa diploma de 12 clase (nu a luat Bac-ul), si mai trebuie ceva? Abia apoi dupa ce avem repartitia putem sa-i facem contract, asa-i?


1. Nici Legea 76/2002, nici Normele de aplicare a ei nu spun ca absoventul trebuie sa fie inregistrat la Agentia de Somaj pentru a incheia conventie cu AJOFM.

2. Mergeti la Agentia de Somaj si solicitati sa incheiati conventie pentru angajare absolvent din ultima promotie.

3. - Se practica de catre Agentiile de Somaj sa inregistreze pe o astfel de persoana si apoi sa ii elibereze repartitia si sa incheie cu angajatorul conventia respectiva.
- Chiar daca nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj absolventul respectiv se poate inregistra ca persoana in cautarea unui loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

am dreptul la indemnizatie de somaj? adriancurt adriancurt Buna ziua, Dupa ce am absolvit facultatea am lucrat 6 luni dupa care, conform practicilor de criza din tara noastra am fost cam obligat sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate adinutza_1990 adinutza_1990 buna ziua, anul acesta in iunie termin facultatea, dar, oare voi primi somaj? va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)