avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

buna ziua, va rog sa imi spuneti cum sa fac am o angajata care este in concediu medical din 10.05.2012 si mi-a adus concediul medical doar astazi 25.05.2012
eu trebuie sa il anunt prin programul ala special la sanatate , daca nu la adus la timp mai sunt obligata sa il iau are cod 01, multumesc
si mai am o intrebare pentru angajare minori a ramas acelasi articol ( Art.81b) din codul muncii adica cresterea temporara a activitatii s-au sa modificat, multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:42, 25 Mai 2012
1. Daca este in medical din 10 .05 trebuie sa depuna medicalul pana pe 05.06, plata se face odata cu lichidarea lunii mai (art.36 alin.2 OUG 158/2005.
2. Art. 81 se refera la demisie. Daca nu aveti codul muncii sau posibilitatea sa intrati in posesia lui vi-l pot trimite sau va pot da o adresa web.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Obligatia anuntarii de catre asigurat a incapacitatii temporare de munca in fc.de care angajatorul anunta casa de sanatate,nu are nimic comun cu termenul de prezentare a concediului medical la angajator pt. inregistrare si plata.
Astfel,in cf.cu art.ART. 81din Norme60.32/2006;

(1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare.
.....
(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta ....

Daca v-a anuntat angajatul in termen si dvs. aveati obligatia sa raportati in cele 6 zile catre casa,nu trebuia sa asteptati ca acesta sa va prezinte certificatul de cm.
Daca nu v-a anuntat,chiar nu aveati cum sa va indepliniti obligatia,incercati sa discutati cu cei de la casa daca va permit o raportare cu intarziere,oricum,in lista refuzului justificat la plata nu figureaza si aceasta situatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 430 din 2010 privind concediile medicale despi despi Buna ziua! Concediul pentru maternitate si concediul pentru urgenta medico - chirurgicala se anunta la casa de asigurari de sanatate? (vezi toată discuția)
Certificat medical - anuntare casa de sanatate Vioreld Vioreld Buna ziua. Daca am un certificat medical eliberat pe 05.11 pt perioada in care un salariat a stat in medical (15.10 - 31.10), mai are rost sa anunt Casa de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru incapacitate temporara de munca mopy mopy am si eu cateva nelamuriri cu privire la concediul medical: 1. in cat timp de la eliberare trebuie un angajat sa anunte concediul medical angajatorului? 2. ... (vezi toată discuția)