avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... construire duplexuri - in etape (prin lotizare?) - pe ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

construire duplexuri - in etape (prin lotizare?) - pe terenul altuia

Buna seara

Mi-ar fi de mare folos un sfat (sau mai multe :D ) pentru urmatoarea situatie:

Societatea comerciala A detine cu titlu de proprietate un teren de 13.000 mp. Societatea comerciala B doreste sa construiasca un ansamblu rezidential pe terenul lui A (intrucat A nu dispune de capital pentru a construi).
Complexul ar urma sa fie format din duplexuri. Acestea nu vor fi construite toate odata, ci in etape.
Exemplu: se construiesc 4, se vand, apoi se construiesc altele, etc.

Intrebarea mea este:
Ce implica dpdv juridic sa construiesti pe terenul altcuiva si cum se poate realiza acest lucru, altfel decat prin cumpararea terenului? Mai exact, sub ce forma ar trebui sa procedeze B pentru a fi protejat de eventuale probleme juridice?

Totodata v-as fi foarte recunoscatoare pentru semnalarea eventualelor probleme pe care eu nu le intrevad si/sau pentru raspunsuri la intrebari pe care nu am stiut sa (mi) le pun.

In cazul in care nu postez intrebarea in categoria corecta, imi cer scuze. Nu am stiut ce altceva sa aleg.

Va doresc un sfarsit de saptamana frumos!
Dana
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
firsd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:37, 26 Mai 2012
Daca actionarii sau asociatii celor doua societati vor, pot sa hotrasca fuzionarea societatilor cu tot activul si pasivul fiecareia, cu anumite procente de actiuni sau parti sociale...
Sau se poate crea o noua societate in care cele doua existente sa fie asociate fiecare cu amunite parti sociale sau procente, cu reprezentantii lor, cu obiectivul de a dezvolta acel complex de constructii, cu precizarea contributiei, aportului si participarii fiecareia la profit...
Multumesc pentru raspuns, insa nu este o optiune viabila in cazul de fata. As dori indrumari care sa nu implice fuzionari sau lucruri similare, ci doar o colaborare intre cele doa societati intrucat firma A detine doar acel teren si multe probleme economice, pe cand firma B detine multe imobile, etc. Nu ar fi chiar varianta ideala :)
Poate un contract de concesionare a terenului ar asigura proprietarului terenului un castig permanent fara a se amesteca in afacerea celuilalt. iar celuilalt dreptul de a costrui si/sau dezvolta un complex de locuinte pe acel teren.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde pot afla ce strazi urmeaza sa fie asfaltate? bucuresti - sector 6 firsd firsd Mai exact: O societate detine un complex comercial situat pe o stada principala din sectorul 6 Bucuresti. Pe un teren la care se ajunge pe o strada laterala ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Drum de acces/servitute fender fender Buna ziua, Am cumparat un teren la tara pe care intentionez sa construiesc o casa. Problema principala este accesul, pentru care am tot incercat sa gasesc ... (vezi toată discuția)