avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine plateste cheltuielile de judecata si onorariul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine plateste cheltuielile de judecata si onorariul avocatului daca pierd litigiul?

eu cred ca ALOFM mi-a calculat gresit indemnizatia de somer neluand in calcul prima de plecare voluntara din societate(aceasta prima s-a facut din fondul de salarii oprindu-se toate taxele inclusiv cea ptr somaj). din acest motiv vreau sa ma adresez instantei de judecata. daca nu-mi va da dreptate instanta cine suporta toate cheltuielile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 26 Mai 2012
Daca veti pierde procesul, iar cealalta parte a solicitat obligarea dumneavoastra la plata cheltuielilor de judecata, va trebui sa le suportati dumneavoastra
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ralu_2008 ralu_2008 cine plateste cheltuielile de judecata...partea care cade in pretentii? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata petranaurel petranaurel Care este temeiul legal pentru a solicita in instanta cheltuielile de judecata efectuate in primul ciclu procesual intr-un dosar casat cu tirimitere la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata boccca boccca date: dosar privind litigiu de munca avand ca parti reclamantul ( fost angajat ) si paratul ( fostul angajator ), iar in cerere s-au formulat punctele A si B. ... (vezi toată discuția)