avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Care este temeiul legal pentru a solicita in instanta cheltuielile de judecata efectuate in primul ciclu procesual intr-un dosar casat cu tirimitere la rejudecare ?
Cel mai recent răspuns: petranaurel , utilizator 19:33, 22 Iulie 2012
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .
Multumesc. M-a uluit promptitudinea dv. Azi fiind duminica , o zi de vara fierbinte , lumea se duce la plimbare. Dv. la ... post. Felicitari si inca odata multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ralu_2008 ralu_2008 cine plateste cheltuielile de judecata...partea care cade in pretentii? (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata si onorariul avocatului daca pierd litigiul? iacobdan iacobdan eu cred ca ALOFM mi-a calculat gresit indemnizatia de somer neluand in calcul prima de plecare voluntara din societate(aceasta prima s-a facut din fondul de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata boccca boccca date: dosar privind litigiu de munca avand ca parti reclamantul ( fost angajat ) si paratul ( fostul angajator ), iar in cerere s-au formulat punctele A si B. ... (vezi toată discuția)