avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

va rog sa ma ajutati ,am vandut o dacie 1400 unui concetatean ,toate bune,am facut actele la birou ACTE AUTO am facut contract de vanzare cumparare,am scris pe spatele certificarului la rubrica respectiva ca am vandut auto la data de ,,,,,lui,,,, am urmat toate demersurile an privinta actelor (certificat fiscal,cartea de identificare stampilata de mine la primarie,,,,,,) cumparatorul mai avea doar sa faca identificarea la RAR sa depuna dosarul la politie , si sa o treaca pe numele lui . Acest om nu a perfectionat actele si a continuat sa mearga cu autoturismul cu certificatul pe numele meu mai mult a vandut masina .Ce pot sa fac declar ca am cartea de identitate a autoturismului,contract de vanzare cumparare intre mine si cumparator ,,,,va rog sa ma ajutati astept raspuns :(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:18, 26 Mai 2012
aveati obligatia sa radiati vehiculul in termen de 30 de zile de la data instrainarii (vanzarii) catre alta persoana.

persoana respectiva nu putea face demersurile de inregistrare pe numele sau ori sa revanda masina fara cartea de identitate a vehicului (CIV) care se afla la dvs. din cate relatati.

oug 195
Art.17. - (2) Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate, la trecerea acestora în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea, la cererea proprietarului, în condiţiile legii.

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (9-20 pct. amenda ) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4. neefectuarea radierii vehiculelor din evidenţă, în cazurile şi termenele prevăzute de lege;

trebuie sa va indreptati impotriva cumparatorului cu o actiune in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca pot scoate din evidentele fiscale un autoturism fabricat in 1986 pe baza unei declaratii pe proprie raspundere data in fata ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina. Imparatul Imparatul Am vandut o masina, am scos-o de la primarie, am facut acte de vanzare cumparare. Noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si mi-a venit mie amenda de ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ... Laura0503 Laura0503 Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ani si pentru care nu am -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? Detin doar ... (vezi toată discuția)