avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sistarea indemnizatiei de handicap permanent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sistarea indemnizatiei de handicap permanent

Buna ziua,
In urma cu 20 de ani, in urma unui accident bunicii mele i s-a inlocuit femurul cu o proteza, iar de atunci pentru a se putea deplasa utilizeaza un baston . Acum 4 ani i s-a sistat pensia de handicap in urma unei reevaluari de catre un doctor care a pretins o suma pe care bunica nu dispunea. Se poate reintocmi un dosar de pensie de handicap? Mentionez ca are 73 de ani si o pensie de colectiv de 370 lei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:18, 3 Iulie 2012
Adica a santajat-o ca daca nu ii da acei bani, scrie ce vrea in certificat? Va sfatuiesc sa sesizati Colegiul MEDICILOR si nu numai, e caz penal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
avvalentina, utilizator
Ce argumente detineti cand afirmati ca este caz penal?Ce dovezi concrete detine persoana impotriva medicului respectiv?Si mai apoi,nu un singur medic hotaraste,este o comisie in fata careia persoana cu o deficienta functionala se prezinta....
Un medic stimata doamna,oricat de corupt l-ati crede dvs. nu -si poate permite sa scrie chiar ce vrea intr-un act medical,mai ales daca este vorba despre un diagnostic ce se poate confirma cu usurinta,in acest caz piciorul protezat.

@lauraGI,

Da,puteti incerca sa depuneti un nou dosar,daca intr-adevar este o afectiune invalidanta nu cred ca medicii din comisie nu o vor incadra intr-un grad de handicap...
In baza documentelor medicale care atesta handicapul permanent=nerevizuibil,solicitati comisiei superioare de expertiza medicala sa le analizeze si sa se pronunte
Am aflat de curand ca medicul care i-a reevaluat cazul a decedat, deci masuri impotriva lui nu se mai pot lua.
In concluzie se poate reface dosarul de pensie. Dar isi poate recupera banii care i-au fost sistati in momentul anularii pensiei se handicap daca i se aproba noul dosar?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
LauraGI, utilizator
1.Nu este vorba despre dosar de pensie,ci dosar pt. incadrare intr-un grad de handicap,iar daca va primi certficat de incadrare,va beneficia de o indemnizatie de handicap si nu de pensie de handicap,care nu exista,exista doar pensie de invaliditate,care este o pensie de asigurari sociale,dar nu este cazul aici din cate inteleg.

2.Nu va recupera nimic retroactiv,in cazul cand comisia de evaluare va decide reincadrarea dansei intr-un grad de handicap,se va stabili si plati si indemnizatia aferenta curenta cuvenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Drepturile in urma unui accident de munca preda_camelia25 preda_camelia25 IN 2003 AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA IN URMA CARUIA AM RAMAS CU GRADUL II DE INVALIDITATE .MA AFLU IN SITUATIA DE A FI RESTRUCTURAT ,AVAND 52 DE ANI SI ABIA ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)