Buna ziua,
In urma cu 20 de ani, in urma unui accident bunicii mele i s-a inlocuit femurul cu o proteza, iar de atunci pentru a se putea deplasa utilizeaza un baston . Acum 4 ani i s-a sistat pensia de handicap in urma unei reevaluari de catre un doctor care a pretins o suma pe care bunica nu dispunea. Se poate reintocmi un dosar de pensie de handicap? Mentionez ca are 73 de ani si o pensie de colectiv de 370 lei.
Va multumesc.
Ce argumente detineti cand afirmati ca este caz penal?Ce dovezi concrete detine persoana impotriva medicului respectiv?Si mai apoi,nu un singur medic hotaraste,este o comisie in fata careia persoana cu o deficienta functionala se prezinta....
Un medic stimata doamna,oricat de corupt l-ati crede dvs. nu -si poate permite sa scrie chiar ce vrea intr-un act medical,mai ales daca este vorba despre un diagnostic ce se poate confirma cu usurinta,in acest caz piciorul protezat.
@lauraGI,
Da,puteti incerca sa depuneti un nou dosar,daca intr-adevar este o afectiune invalidanta nu cred ca medicii din comisie nu o vor incadra intr-un grad de handicap...
In baza documentelor medicale care atesta handicapul permanent=nerevizuibil,solicitati comisiei superioare de expertiza medicala sa le analizeze si sa se pronunte
Am aflat de curand ca medicul care i-a reevaluat cazul a decedat, deci masuri impotriva lui nu se mai pot lua.
In concluzie se poate reface dosarul de pensie. Dar isi poate recupera banii care i-au fost sistati in momentul anularii pensiei se handicap daca i se aproba noul dosar?
Va multumesc!
1.Nu este vorba despre dosar de pensie,ci dosar pt. incadrare intr-un grad de handicap,iar daca va primi certficat de incadrare,va beneficia de o indemnizatie de handicap si nu de pensie de handicap,care nu exista,exista doar pensie de invaliditate,care este o pensie de asigurari sociale,dar nu este cazul aici din cate inteleg.
2.Nu va recupera nimic retroactiv,in cazul cand comisia de evaluare va decide reincadrarea dansei intr-un grad de handicap,se va stabili si plati si indemnizatia aferenta curenta cuvenita.