Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la serviciu din crestere copil pe 1.02.2012. Am gasit o interdictie de concediere in OUG 111/2010, insa nu am inteles daca e pe toata perioada in care beneficiez de stimulent sau doar 6 luni.
Multumesc
Cf.OUG 111/2010,art.25:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul
.....
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate
Asadar,interdictia ,daca ati beneficiat de ccc cf. acestui act normativ se extinde inca max.6luni dupa revenirea dvs.in activitate.
Daca interdictia se extinde la 6 luni, care este scopul introducerii in lege a pct b art 25 alin 2 "salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentul de insertie prevazut la art 7"? Eu inteleg din acest text ca pana implineste copilul 2 ani, timp in care beneficiez de acest stimulent, angajatorul nu ma poate concedia. Deci, logic interdictia s-ar extinde la 1 an in cazul meu. Imi cer scuze ca insist, dar va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg. multumesc
Daca beneficiati de stimulentul de insertie,atunci vi se aplica prevederea art25(2)litb:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul: b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Este situatie particulara prevazuta expres in lege,situatia beneficiarilor acestui stimulent, termenul de 6 luni se refera la cei ce se intorc in activitate dupa ccc,dar care nu beneficiaza de stimulent.asa interpretez eu aceste prevederi.
Care este data de nastere a copilului ? .. intrucat OUG nr.111/2010 este aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an inseamna ca ati beneficiat de prevederile OUG 111/2010 si nu puteti fi concediata in timp ce beneficiati de stimulentul de insertie.
2. Dupa ce copilul implineste 2 ani se aplica prevederile ert.25(3) din OUG 110/2010.