avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reguli functionare bloc locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reguli functionare bloc locatari

Cum poti trage la raspundere un rau platnic daca blocul nu are asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:07, 27 Mai 2012
La nivelul condominiului exista organizata si infiintata asociatie de locatari?
@Matei Nicoleta,
In ce calitate vreti sa-l trageti la raspundere pe rau platnic? Sunteti ceditor, furnizor de servicii de cablu, de energie termica, de alte sevicii?

Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Adriantot, moderator
Nu exista infiintata asociatie de proprietari.
Blocul risca sa fie sistat de la apa calda si rau platnicii nu au fost in nici un fel admonestati de cel putin un an - cel mai mare dator este chiar presedintele blocului - tocmai pentru ca nu avem personalitate juridica. Nu stiu cum trebuie procedat.
In aceasta situatie este un drum ceva mai lung si mai greu de facut, dar pe care proprietarii blocului in care locuiti trebuie sa-l parcurga. Asta daca vreti sa iesiti candva la liman.

Ca sa va raspund la intrebare, nu prea se poate, deoarece dv., proprietarii, nu aveti un reprezentant legal care sa fie parte in proces.

Pe termen lung drumul incepe cu a organiza infiintarea asociatiei. Presedintele actual nu inseamna, legal, nimic, deci este necesar sa pregatiti o adunare generala in care sa hotarati infiintarea asociatiei si sa alegeti un comitet de initiativa care sa se ocupe de realizarea dosarului, strangerea semnaturilor pentru ca acest dosar sa fie depus la judecatorie si in final sa vi se dea o hotarare definitiva de acordare a personalitatii juridice, iar presedintele legal als sa va reprezinte in procesele contra restantierilor.
Daca veti avea vreo initiativa in acest sens va vom ajuta sa va organizati....

Daca asteptati sa se implice altcineva, imaginati-va ca toti gandesc la fel, astfel incat veti ramane in aceeasi situatie inghetata si cu riscuri mari de a va fi oprite toate utilitatil.....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la asociatie de locatari la asociatie de proprietari 4ltair 4ltair Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Date de intrare: - sunt nou proprietar de apartament intr-un imobil - imobilul ... (vezi toată discuția)
A oprit apa in tot blocul administratorul de la un alt bloc stefanpetu stefanpetu BUNA SEARA ADMINISTRATORUL DE LA BLOCUL M128 A OPRIT APA PENTRU BLOCUL M129 PE MOTIV CA 7 FAMILII DIN 35 AU RESTANTE MARI.Conducta principala vine din ... (vezi toată discuția)
Restantieri la bloc, sistarea utilitatilor Adri Adri Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 10 apartamente.In ultimele luni 2 apartamente au refuzat sistematic sa mai plateasca utilitatile fiind in litigiu atat ... (vezi toată discuția)