avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate gr. 3 pentru cadru militar în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate gr. 3 pentru cadru militar în 1950. Cu ce documente se poate dovedi în prezent ºi de unde se pot procura?

Buna seara,

Voi posta urmatoarea intrebare pentru a veni in sprijinul bunei mele prietene, Catalina, care se confrunta cu o situatie careia nu-i gaseste rezolvare:

"Tata a fost militar si a fost eliberat din armata pe caz de boala caci a facut ulcer duodenal. A primit pensie de la armata pentru invaliditate gradul 3, apt de munca limitat, cu revizie anuala. Aceasta decizie a fost consemnata in livretul militar.
A primit pensie de la armata 800 lei pentru urmatorii 10 ani si a lucrat ca civil in aceasta perioada deci, avea si salariu si pensie de inviliditate de la armata.
A fost in audienta pentru recalcularea pensiei, pentru ca acest venit suplimentar, pensia de invaliditate de la armata, nu a fost luata in calcul la stabilirea pensiei pensiei finale (definitive).
Din pacate, nu mai are talon de pensie si nici copii de pe reviziile medicale anuale, caci asta se intimpla in anii '50.
Daca aduce documentele doveditoare, pensia i se recalculeaza caci i s-a dat dreptate, dar trebuie dovedit.
Unde poate gasi acte doveditoare, copii ale documentelor care ar putea fi aduse in sprijinul cererii de recalculare a pensiei, la arhiva armatei (cum se numeste institutia acum)? Sau care este institutia care ar putea avea documente/registre arhivate din anii '50, unde ar putea sa se adreseze.
Va multumesc."
L.C.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 21:35, 26 Mai 2012
Arhiva se afla la Pitesti, Laura. De acolo se pot obtine adeverinte pentru toata perioada de stagiu din armata. Si eu am obtinut tot de acolo adeverinta.
Multumesc frumos Gabriela!
:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum aș putea să rezolv o adeverință că tata ... goldeneye35 goldeneye35 Bună ziua! Cum aș putea să rezolv o adeverință că tata a fost prizonier de război? Aș avea nevoie pentru pensie de urmaș. Menționez că nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Livret militar Bobeica onut Bobeica onut Buna Ziua! Am primit un plic trimis de Casa Pensiilor in care imi cere sa ma prezint la ei cu cateva acte ale Tatalui (El fiind decedat de 21 de ani) din ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie limita de varsta lucyll lucyll Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca se poate reveni asupra bazei de calcul a pensiei limita de varsta prin dovedirea perioadei lucrate anterioar deschiderii ... (vezi toată discuția)