Sunt student si am nevoie de putin ajutor din partea voastra!
Scopul pentru care doresc sa deschid un PFA este vanzarea unor jocuri ( cd key-uri ) prin intermediul unui magazin online. Livrarea nu se face fizic, ci prin trimiterea cod-ului pe email, iar metodele de plata sunt card/sms. Singura mea legatura este un contract cu firma de plati prin card/sms, deci nu voi fi eu cel care emite facturi
1. La ce numar caen se inregistreaza activitatea mea?
2. Aceste cd key-uri originale le cumpar din afara tarii, nu stiu ce tip de factura imi ofera sau daca imi ofera. Pot sa le pun cumva ca si cheltuieli?
3. La declaratiile pt pfa se ataseaza acte care dovedesc veniturile si cheltuielile sau pur si simplu doar se trec cifrele?
4. Stiti o firma buna care ma poate ajuta sa deschid pfa-ul? Eu inca nu prea cunosc domeniul si cine stie ce deschid :))
1.4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
2. Pentru decontarea cheltuielilor sunt necesare documente legal intocmite (factura, etc.)
3. La depunerea declaratiilor nu se anexeaza actele referitoare la venituri si cheltuieli.
Multumesc David! Daca sunt incadrat la acel cod caen pot da facturi si pentru vanzare de publicitate? Facturile unei tari precum olanda sunt conforme pentru decontare cheltuieli?
Ce ar fi indicat in cazul meu un pfa platitor sau neplatitor de tva?