avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratorul refuza accesul pe terasa pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratorul refuza accesul pe terasa pentru reparatii pluviala

Buna ziua,

Am cumparat de curand un apartament la etajul 4/4 in sectorul 3. In urma cu cateva zile pluviala a pocnit de la ploi deasupra apartamentului meu. Stiam de aceasta problema si eram pregatita sa o repar. Problema este: administratorul sustine ca pot face reparatiile doar in dreptul apartamentului meu, fara a avea acces pe terasa pentru a vedea de ce s-a infundat pluviala. Eu platesc acum inlocuirea si reparatia, dar fara sa o curete de pe acoperis, nu se va infunda iar? Mi se refuza accesul pe terasa pe motiv ca aceasta e iesita din garantie si pot strica ceva pe acolo. Nu imi incalca dreptul de a-mi repara locuinta?
Iata o clarificare: nu aveti presedinte. Alegeti-va un presedinte ca sa puteti sa va rezolvati legal problemele in asociatie. Peste putin timp o sa va uitati la robinet ca nu mai curge apa, la caloriferul rece, la mizeria de pe casa scarii.... Si-o sa aflati ca aveti de plata penalizari la furnizori si vreun proces pe rol de executare.

Pai daca circula vecinii pe terasa sigur ca o sa va intalniti cu ei.
Nu se pune problema ca aceti sau nu ceva ilegal, dar nu este treaba dumneavoastra sa reparati ceva la terasa comuna sau acea coloana de scurgere comuna. Cand vor avea si altii necazuri, infiltratii de la terasa, coloane infundate, afland ca ati intervenit la terasa si instalatia comuna, vecinii pot da usor vina pe dumneavoastra.
Adica dumneavoastra munciti, cheltuiti (ceea ce ar fi trebuit sa faca administratorul) si-apoi tot dumneavostra puteti fi invinuit.

Acum o luna au fost vazuti pe terasa doi tineri, chiriasi in acea scara. Acum o saptamana un vecin de la ultimul etaj sesizeaza ca i se infiltreaza apa in casa. Au mers 3 oamei in casa, apoi pe terasa. In casa erau infiltratii iar pe terasa exact in acea zona "o pipa de aerisire" (o teava de 30 cm ce asigura aerisirea de sub hirdoizolatie) era desprinsa bine si hidroizolatia rupta, crapata in jurul acesteia. Concluzia comisiei a fost ca cineva a dat cu piciorul, s-a impiedicat de acea teava si-asa s-a stricat hidroizolatia. Cei doi chiriasi nu sunt afectati pentru ca ei locuiesc alaturi dar au trecut pe acolo, pe acea portiune si probabil s-au impiedicat de ea, ori au vrut sa lege ceva de aceasta si-au vazut ca a cedat.
Acum am chemnat firma care facuse lucrarea cu 3 ani in urma. Dar acestia constatand ca acea pipa a fost deranjata, sigur ca ne vor lua alti bani pentru reparatie si nu intra in garantie. Terasele, in general sunt necirculabile si acea pipa nu se putea strica doar din cauza ploii sau vantului ci numai daca cineva s-a sprijinit de ea, daca a dat peste ea...
o noua intalnire in cadrul careia se va alege presedintele este programata peste vreo doua sapt. au mai amanat-o o data. pana atunci se anunta ploi serioase.
Intrebare 2: daca vin cu o echipa care face termoizolatii, si oamenii se urca pe schela, pot face reparatii doar in dreptul apt meu? facand exceptie de faptul ca asociatia trebuie sa contribuie etc
Bună seara,
Ceea ce prezentați dumneavoastră cade in sarcina Asociatiei de Proprietari, dumneavoastra revenindu-va doar obligatia de a va achita cota parte indiviza din reparatie.
Nu faceti ceea ce v-ati propus (adica sa reparati dumneavoastra), pentru ca, asa cum au spus si ceilalti care au raspuns, s-ar putea sa cheltuiti si , daca se intampla ceva sa dea vina pe dumneavoastra. Este bine sa faceti sesizare in scris pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire catre presedintele si comitetul executiv, ala care se spune ca nu exista, sa ii expuneti problema si sa o rezolve.
Nu faceti dumneavoastra cheltuieli, pentru ca s-ar putea sa fiti si batut si cu banii luati.
Este un disconfort sa vezi pereti uzi, dar exista unii care sunt alesi pe acolo pentru astfel de probleme, si daca o sa va gasiti cativa sa alegeti un nou comitet executiv si sa miscati lucrurile sa vedeti cum apare comitetul executiv si surprinzator apare si presedintele, care va spune ca el exista da nu stiati dumneavoastra, asa ca incercati s-o rezolvati legal. Prin sesizare catre ala care se spune ca nu e.
Multa bafta.
Va multumesc pentru sfat.
Anca_gabi a scris:

pot face reparatii doar in dreptul apt meu?

Practica demonstreaza ca astfel de lucrari partiale nu asigura efectul scontat de proprietar respectiv,lucrarea nu beneficiaza nici de garantie,si nu garanteaza indepartarea deficientelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la inst pluviala mihaelacristina_toma mihaelacristina_toma In balconul vecinului de deasupra mea se afla scurgerea pluviala a 3 garsoniere.Cand sunt ploi de intensitate mai mare in bucataria si in dormitorul meu se uda ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)