avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie de la inst pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie de la inst pluviala

In balconul vecinului de deasupra mea se afla scurgerea pluviala a 3 garsoniere.Cand sunt ploi de intensitate mai mare in bucataria si in dormitorul meu se uda plafonul si mobila, respectiv coltul in dormitor, Cine trebuie sa repare si sa suporte cheltuielile?Eu m-am adresat administratorului blocului si mi s-a spus ca nu este problema asociatiei de proprietari! Cum trebuie sa procedez si cui trebuie sa ma adresez? Multumesc !

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:34, 27 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Scurgerea pluviala, cum spuneti dumneavoastra, este a blocului si nu a celor trei garsoniere.
Pe acele coloane se scurge apa de ploaie care se aduna pe terasa blocului. Instalatia de colectare a apei pluviale este o instalatie comuna iar intretinerea acesteia se face de asociatia de proprietari. Cheltuielile se repartizeaza proportional cu suprafata utila (cota parte indiviza) a fiecarui apartament.
Sesizati in scris presedintele asociatiei care este obligat sa rezolve problema conform legii 230/2007 si HG 1588/2007.
Scurgerea despre care vorbiti este scurgerea generala care reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare asociatia de proprietari are obligatia sa asigure buna functionare parti comune de constructii si instalatii din imobil
Sesizati oficial presedintele de asociatie,care in cadrul comitetului executiv poate sa decide masurile necesare pentru remediere
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de catre presedinte si de catre comitetul executiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul raspunzator de avarie la coloana de apa pluviala? Mihg Mihg Buna seara, in calitate de proprietar al unui imobil etj.4/4 ,prin al carui balcon trece coloana de scurgere a apei pluviale,sunt raspunzator de pagubele ... (vezi toată discuția)
Coloane apa pluviala andradaa andradaa Buna ziua, as dori sa intreb intr-o asociatie cu 4 scari dintre care la numai 2 s-au inlocuit coloanele de apa pluviala repartizarea cheltuieliilor se va face ... (vezi toată discuția)
Administratorul refuza accesul pe terasa pentru reparatii pluviala Anca_gabi Anca_gabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la etajul 4/4 in sectorul 3. In urma cu cateva zile pluviala a pocnit de la ploi deasupra apartamentului meu. ... (vezi toată discuția)