In balconul vecinului de deasupra mea se afla scurgerea pluviala a 3 garsoniere.Cand sunt ploi de intensitate mai mare in bucataria si in dormitorul meu se uda plafonul si mobila, respectiv coltul in dormitor, Cine trebuie sa repare si sa suporte cheltuielile?Eu m-am adresat administratorului blocului si mi s-a spus ca nu este problema asociatiei de proprietari! Cum trebuie sa procedez si cui trebuie sa ma adresez? Multumesc !
Scurgerea pluviala, cum spuneti dumneavoastra, este a blocului si nu a celor trei garsoniere.
Pe acele coloane se scurge apa de ploaie care se aduna pe terasa blocului. Instalatia de colectare a apei pluviale este o instalatie comuna iar intretinerea acesteia se face de asociatia de proprietari. Cheltuielile se repartizeaza proportional cu suprafata utila (cota parte indiviza) a fiecarui apartament.
Sesizati in scris presedintele asociatiei care este obligat sa rezolve problema conform legii 230/2007 si HG 1588/2007.
Scurgerea despre care vorbiti este scurgerea generala care reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare asociatia de proprietari are obligatia sa asigure buna functionare parti comune de constructii si instalatii din imobil
Sesizati oficial presedintele de asociatie,care in cadrul comitetului executiv poate sa decide masurile necesare pentru remediere
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de catre presedinte si de catre comitetul executiv
Coloane apa pluviala
andradaa
Buna ziua, as dori sa intreb intr-o asociatie cu 4 scari dintre care la numai 2 s-au inlocuit coloanele de apa pluviala repartizarea cheltuieliilor se va face ... (vezi toată discuția)