avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloane apa pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloane apa pluviala

Buna ziua, as dori sa intreb intr-o asociatie cu 4 scari dintre care la numai 2 s-au inlocuit coloanele de apa pluviala repartizarea cheltuieliilor se va face la toti proprietarii asociatiei sau doar la cele 2 scari cu pricina in functie de cota parte indiviza. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:44, 25 Octombrie 2015
Cum s-a facut repartizarea c/v inlocuire coloana pluviala in cazul celorlalte 2 coloane?
Comitetul executiv urmeaza sa decida modalitatea de repartizare costuri
In mod normal - numai la scarile la care s-a efectuat schimbarea, prop. cu CPI.
Intotdeauna, in astfel de cazuri se poate judeca asa: pot sa identific reparatia, adica la care scara/bloc a fost nevoie de reparatie? Da. Ei, atunci, repartizez cheltuiala numai acolo.
Trebuie insa sa va atrag atentia ca prin adunarile generale se mai poate hotari si altfel - caz in care cheltuiala pe proprietari este mai mica...
Dvs. ca administrator trebuie sa tineti cont si de dispozitia com. ex./com. cenzori, adica cum "vede" presedintele as. de prop. aceasta reparatie si cum se repartizeaza cheltuielile.
Succes!
Presedintele si comitetul spun sa se faca dupa cum scrie in lege. Textul legii nu este prea clar, fiecare dupa cum interpreteaza...parte comuna a asociatiei sau a scarii respective.:-/..
Daca scarile sunt legate una de alta, adica terasele sunt unite, apa de ploaie se poate scurge de pe intreaga suprafata, poate trece de pe o scara pe alta... iar in acesata situatie aveti un argument ca repartizarea cheltuielilor sa se faca pe acel bloc, adica pe toate sacrile acelui bloc.
Inca un criteriu in sprijinul repartizarii ar fi si basa de colectare a apei pluviale. La noi, de exemplu este o basa ce colecteaza apa de la doua scari si alta basa ce colecteaza apa de la celelalte doua scari. De fiecare data cand se face o reparatie la instalatia de canalizare, scurgere a apei, costurile le repartizam doar pe scarile care au basa comuna (A+B sau C+D).
Oricum nu se repartizeaza costul repartiei unei instalatii de colectare a apei pluviale pe intreaga asociatie daca asociatia are in componenta mai multe blocuri, fiecare cu terasa lui, cu basa lui...
Multumesc pentru raspuns. Avem terasa dintr-o bucata la cele patru scari. Exista pe bloc 8 coloane de scurgere a apei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
andradaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ? bogdanro2005 bogdanro2005 Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de ... (vezi toată discuția)
Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)
Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)