avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul raspunzator de avarie la coloana de apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul raspunzator de avarie la coloana de apa pluviala?

Buna seara,
in calitate de proprietar al unui imobil etj.4/4 ,prin al carui balcon trece coloana de scurgere a apei pluviale,sunt raspunzator de pagubele produse vecinilor daca aceasta a cedat in urma unei ploi abundente?
Mentionez ca aceasta coloana a fost deviata din balconul meu in spre exterior printr-o lucrare executata in urma cu 9 ani din initiativa vecinilor de la etajele inferioare mie,lucrare ce nu detine autorizatie.
Cel mai recent răspuns: Mihg , utilizator 22:37, 22 Septembrie 2016

Scurgerea pluviala reprezinta parte comuna din imobilul de locuit in comuna
Pentru raspuns la obiect este necesar de analizat conditiile in care a fost executata modificarea la scurgerea pluviala,daca asociatia de proprietari a dat acordul pentru modificare fata de proiectul initial al cladirii
Daca inundatia a fost generata de ploaie torentiala fara ca proprietarul sa fi intervenit asupra scurgerii din balcon,atunci proprietarul nu este raspunzator pentru eventualele prejudicii cauzate de partea comuna de instalatii din condominiu

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
ynocentta, utilizator
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la inst pluviala mihaelacristina_toma mihaelacristina_toma In balconul vecinului de deasupra mea se afla scurgerea pluviala a 3 garsoniere.Cand sunt ploi de intensitate mai mare in bucataria si in dormitorul meu se uda ... (vezi toată discuția)
Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Reparatii balcon si terase buzaianuargi buzaianuargi buna ziua,un conflict inre doi propietari pune in dificultate administratoru asociatiei de prop. si nu poate lua a decizie corecta. E vorba de 2 prop. unul de ... (vezi toată discuția)