avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale

Buna ziua,
As avea o intrebare daca stie cineva raspunsul:
Ce se intampla in cazul in care o persoana care face un credit intr-un oras unde are viza flotanta (totusi lucreaza acolo), aduce la banca factura de utilitati de la domiciliul stabil, nu isi mai poate plati ratele si apoi ramane fara loc de munca? Proprietarul imobilului unde are domiciliul stabil poate avea de suferit daca persoana nu isi poate plati ratele?
Sperand sa ma fi facut inteleasa, astept raspunsurile voastre.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sabyella , utilizator 15:40, 27 Mai 2012
Persoana care a contractat creditul si eventualii giranti, daca exista, ar putea fi urmariti de creditor. Proprietarul casei unde aveti domiciliul stabil nu are nici o relatie cu creditorul si nu are nici un fel de raspundere pentru faptul ca d-voastra nu achitati un credit.
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Totusi daca proprietarul este ruda (parinte) cu persoana care a luat creditul, se aplica mai acelasi lucru pe care l-ati spus mai sus? De asemeni, este posibil ca proprietarul sa ajunga sa fie hartuit de recuperatori pentru o eventuala recuperare a creditului persoanei in cauza?
Multumesc inca o data!
Dumneavoastra raspundeti pentru creditul contractat, eventual girantii. Nu parintii dumneavoastra si nu proprietarii locuintei chiar daca va sunt rude. Faptul ca ati dus d-voastra copii dupa actele care au legatura cu o anumita locuinta nu creeaza nici un fel de obligatie pentru proprietarul locuintei fata de creditorul d-voastra.
O eventuala "hartuire" e insa posibila, vi se vor trimite somatii de plata la acea adresa, notificari, se dau telefoane, se pot face vizite la domiciliu, o cerere de chemare in judecata se poate trimite tot acolo ...
Multumesc mult! Nu este cazul de acest lucru, dar nu stiam exact baza legala pentru o eventuala problema de acest gen.
Daca mai pot pune o intrebare, as fi recunoascatoare: exista undeva stipulat legal, cate refinantari se pot face la un credit in decursul anilor la aceeasi banca?
Multumesc anticipat inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita danielstoica77 danielstoica77 buna seara la toata lumea. va rog respectuos sa ma ajutati cu o informatie. am doua credite la doua banci diferite. nu am mai achitat ratele din 2009 si de ... (vezi toată discuția)
Domiciliu stabil vs flotant djpitagora djpitagora Chiriasul meu, cu care am incheiat un contract de inchiriere legal, pe termen de 1 an, mi-a solicitat sa-i acord domiciliu permanent, in loc de resedinta ... (vezi toată discuția)
Probleme credit nevoi personale cristidas cristidas Buna ziua, Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan ... (vezi toată discuția)