avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate detinere pasari la bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

detinere pasari la bloc

Buna ziua
As dori sa stiu daca in Bucuresti exista cadru legal pentru a sanctiona detinatorii de pasari in blocurile de apartamente.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:32, 27 Mai 2012
Ce fel de pasari ? De companie - canari, papagali etc. ?
Nu de companie ci ce curte. In cazul acesta un cocos.
Exista hotarari ale Consiliilor Locale care reglementeaza cresterea / detinerea de animale si pasari de catre proprietarii de apartamente. Cautati daca exista o astfel de hotarare data de Consiliul Local al orasului unde domiciliati. Spre exemplu in Brasov este H.C.L. nr. 66 din 1999.
Teoretic, orice detinere de animal, pasare, in apartament nu este interzisa atata timp cat nu deranjeaza / tulbura ordinea si linistea publica.
De regula cresterea pasarilor -altele decat cele de companie,este interzisa in imobile
daca exista proprietari prejudiciati mai ales de zgomotele cocosului,acestia sunt indreptatiti a sesiza oficial presedintele de asociatie care sa desfasoare demersuri la nivelul proprietarului in cauza,in scopul analizarii variantelor care sa conduca la indepartarea disconfortului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Zgomot cocos intre blocuri Marius_S Marius_S Buna ziua! Am o problema cu un vecin care are o curte intre blocuri. In curte are pasari si bineinteles si un cocos care face zgomot incepand de dimineata de ... (vezi toată discuția)
Câinele vecinei latră foarte mult, e gălăgios la orice oră (inclusiv noaptea). pot face ceva prin care să renunțe la animal? Ramonaioannaa Ramonaioannaa Buna, O vecina tine in bloc, la etajul 4, eu stau la 3, un caine care latra foarte mult. Are voie fara semnatura de la vecini? Mentionez ca animalul e ... (vezi toată discuția)