avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Câinele vecinei latră foarte mult, e gălăgios la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Câinele vecinei latră foarte mult, e gălăgios la orice oră (inclusiv noaptea). Pot face ceva prin care să renunțe la animal?

Buna,

O vecina tine in bloc, la etajul 4, eu stau la 3, un caine care latra foarte mult. Are voie fara semnatura de la vecini? Mentionez ca animalul e fiarte galagios la orice ora inclusiv noaptea. Pot face ceva prin care sa renunte la animal?
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 20:43, 12 Aprilie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea despre tulbuarea linistii publice, anume L61/1991, nu este aplicabila pt zgomotele produse de animale ci numai celor produse de oameni (persoane). Cel mult daca nu cumva vecinul canta la vreun instrument muzical ce produce zgomote ca un latrat de caine.

Art 2 L61/1991
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Cautati pe situl primariei si pe cel al politiei locale. S-ar putea sa exista un HCL care sa prevada ceva despre zgomotele produse de animale. De exemplu la sectoarele 1, 2 si 3 din Bucuresti exista cate un HCL cu contraventii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
CipM, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai cititi inca o data ce am scris, Eventual de inca cateva ori.

Va rog precizati dvs temeiul legal in baza caruia politia locala poate dispune amenda, respectiv pe care trebuie sa-l treaca in PV. Adica felul si nr actului din data/anul, articolul, eventual aliniatul/punctul daca e cazul.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului latra foarte mult si puternic micael108 micael108 Va rog sa-mi indicati daca exista legislatie privitor la relatiile intre vecini cu referire la nivelul zgomotului produs intre gospodarii. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii la bloc mirceadaraban mirceadaraban Am citit in forum urmatoarea specificare: Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Andrei548 Andrei548 Salut! In urma cu o saptamana am facut galagie (o mica cearta si am ascultat muzica la un nivel ceva mai ridicat) in jurul orei 17. Iar astazi mi s-a facut ... (vezi toată discuția)