O vecina tine in bloc, la etajul 4, eu stau la 3, un caine care latra foarte mult. Are voie fara semnatura de la vecini? Mentionez ca animalul e fiarte galagios la orice ora inclusiv noaptea. Pot face ceva prin care sa renunte la animal?
CipM
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Am spus deja de 2 ori ce trebuie facut. Cautati cadrul legal, altul decat L61/1991.
Daca nu exista, aveti optiunea strangerii de semnaturi pt adoptarea unei astfel de hotarari locale. Consultati legile admistratiei locale.
Deasemenea, aveti dretul sa strangeti 100k semnaturi pt modif L61/91 sau adoptarea uneia noi care sa includa zgomotele produse de animale.
Culmea este ca eu sunt in aceeasi situatie ca si initiatorul topicului, am un caine in vecini care deranjeaza (nu numai pe mine) si am investigat temeinic problema. Dupa care am dat tema unei intregi firme de avocatura si au venit cu acelasi rezultat: raspunsul este in HCL.
iordantonio
Utilizator 3din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Locatarul locuintei unde se produc zgomote trebuie amendat, deoarece el este persoana care cauzeaza zgomote chiar daca indirect, ca nu ea latra, ci animalul pe care il tine in apartamentul sau... fie ca detine un caine, un porc, sau un cocos, e raspunderea sa pentru deranjul vecinilor si deoarece nu poti amenda un animal amendezi detinatorul. Adica daca un caine musca pe cineva nu raspunde cainele, ci stapanul. Nu mai gasiti chichite ca sa nu raspunda cel care face deranjul (zgomot) prin orice mijloace, muzica, bormasina, caine, deranjul e acelasi si la fel nu mai poti dormi linistit in casa ta din cauza vecinului.