avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Câinele vecinei latră foarte mult, e gălăgios la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Câinele vecinei latră foarte mult, e gălăgios la orice oră (inclusiv noaptea). Pot face ceva prin care să renunțe la animal?

Buna,

O vecina tine in bloc, la etajul 4, eu stau la 3, un caine care latra foarte mult. Are voie fara semnatura de la vecini? Mentionez ca animalul e fiarte galagios la orice ora inclusiv noaptea. Pot face ceva prin care sa renunte la animal?
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 20:43, 12 Aprilie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesele verbale se scriu si amenzile se dispun conform dispozitiilor legale in care fapta trebuie sa apara negru pe alb, nicidecum dupa definitii dupa ureche precum cea data de dvs.

In cazul in care "dati drumul la muzica tare" se aplica art 2 pct 26 L61/1991 citat de mine pentru ca srie clar "folosirea oricărui aparat [...] la intensitate mare". Boxa este un aparat.

"Progeniturile" sunt fiinte umane, implicit sunt persoane, se incadreaza la "orice persoană prin producerea de zgomote", acelasi articol.

Repet, Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991, republicata, nu acopera tulburarea linistii publice datorata zgomotelor produse de animale indiferent unde s-ar situa aceastea.

Tocmai de aceea au aparut hotarari ale consiliilor locale care sa acopere acest aspect. Nu s-ar mai fi prevazut chestiunea zgomotelor produse de animale daca acest lucru ar fi fost deja sub incidenta L61/1911.

De exemplu la Sector 2 Bucuresti exista HCL S2 34/2014 pe care ca o puteti gasi pe situl primariei dar si pe situl politiei locale [ link extern ]
in anexa careia gasiti:
Art.3. (1) Persoanele fizice si/sau juridice au următoarele obligații in domeniul protectiei animalelor si pasarilor:
a) sa ia toate masurile corespunzatoare in vederea eliminarii disconfortului fizic si/sau psihic creat colocatarilor sau vecinilor prin numarul, agresivitatea si/sau zgomotul produse de animale sau [...]
Art. 9 (4) Faptele descrise la art. 3 lit. a) [...] constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100-500 lei persoane fizice, [...]

Repet, trebuie verificata legislatia valabila pe teritoriul unde locuieste intiatorul topicului. S-ar putea chiar sa existe si alte prevederi - gen art 3 pct f din HCL S2 34/2014 amintit care ar fi in ajutorul initiatorului.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
CipM, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti mari lacune in intelegerea cuvintelor in limba romana si interpreatarea sensurilor acestora.

Poate va lamureste raspunsul politiei locale intr-un caz identic, in care un cetatean a sustinut aceleasi ineptii ca si dvs.. Cititi aici : [ link extern ]
Reproduc din raspunsul politiei locale:
Animalul de companie nu poate fi asimilat conform punctului 25) Art. 2 unui aparat sau unui obiect.
Obs.: Punctul 25 valabil la data raspunsului a devenit pct 26 in vigoare astazi.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului latra foarte mult si puternic micael108 micael108 Va rog sa-mi indicati daca exista legislatie privitor la relatiile intre vecini cu referire la nivelul zgomotului produs intre gospodarii. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii la bloc mirceadaraban mirceadaraban Am citit in forum urmatoarea specificare: Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Andrei548 Andrei548 Salut! In urma cu o saptamana am facut galagie (o mica cearta si am ascultat muzica la un nivel ceva mai ridicat) in jurul orei 17. Iar astazi mi s-a facut ... (vezi toată discuția)