avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Am divortat de sot prin acord; acum urmeaza partajul.Sotul nu doreste partaj amiabil, deci va trebui sa introduc actiune in justitie.Ce pot face, sotul a luat actele de proprietate pentru apartament.Mentionez ca am fost casatoriti din 1977, iar apartamentul a fost construit in 1991.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cornellie10 , utilizator 20:19, 27 Mai 2012
Puteti introduce actiunea de partaj si in lipsa actului de proprietate; daca stiti datele de carte funciara puteti scoate un extras CF pentru imobilul respectiv. Oricum veti expune situatia si instanta ii va pune in vedere sa depuna actele pe care refuza sa vi le dea.
Intruduceti actiunea si specificati motivul pentru care nu puteti prezenta actul de dobandire al apartamentului, solicitand instantei sa puna in vedere paratului sa depuna la dosar copia acestor acte.
Sau puteti incerca sa obtineti o copie a acestui act de la cabinetul notarial unde ati incheiat contractul de vanzare cumparare a apartamentului.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț ... Justiția Divină Justiția Divină Bună ziua, Se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț în situația în care soția a aflat că sotul în timpul casatoriei a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor succesiune ceraselatofan ceraselatofan Buna ziua, Iata situatia mea, urmare a decesului mamei mele: As dori sa stiu cum pot sa obtin pe cale legala certificatul de mostenitor necesar ... (vezi toată discuția)
Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)