avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere.

1.cum pot sa-mi oblig angajatorul sa-mi elibereze decizia de concediere?nu m-am mai dus la lucru de ceva timp.nu vreau sa-mi dau demisia.2.am sesizat ministerul muncii in legatura cu faptul ca casa judeteana de pensii arad nu a luat nici o masura impotriva angajatorului pentru faptul ca nu mi-a virat la fondul de pensii nici un leu din luna august anul trecut si as vrea sa stiu cand primesc raspuns.mentionez inca o data faptul ca eu nu am semnat nici o lichidare,demisie,decizie de concediere.,etc.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 28 Mai 2012
1. In ce baza sa emita decizia daca nu ati demisionat sau nu ati cerut incetarea cu acordul partilor?
Deocmdata sunteti salariat pana angajatorul va hotara o masura, fie incetarea cu acordul partilor daca solicitati in scris acest lucru sau ca urmare a demisiei, fie convocarea comisiei de disciplina si efectuarea cercetarii pentru absentele nemotivate ale dv. sanctiunea in acest caz putand fi si concedierea disciplinara.
2. De regula se raspunde in 30 de zile dar uneori se poate depasii acest termen daca sesizarile sunt in numar mare.

@mihneavodacelcumplit
1. daca a emis decizia de concediere, trebuie sa o comunice in 5 zile de la data emiterii. Ea produce efecte doar de la comunicare, adica CIM se considera desfacut in data in care ati luat la cunostinta de decizia de concediere.
2. in 30 de zile trebuie sa emita un raspuns + 3-4 zile pana vine posta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Florin Cioca, Consilier juridic
Tinand cont ca nu v-ati mai dus la job de ceva timp, CIM-ul dvs ar putea fi deja incheiat, si nu intr-un mod favorabil dvs. ci in urma unei cercetari disciplinare asa cum a precizat @pneagu..
Ati putea face o cerere angajatorului dvs in baza art.7 Hg500/2011
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente în dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii,
salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

In modul acesta ati putrea vedea daca mai sunteti sau nu angajat, de cand, in baza a ce articol v-a incetat CIM..
@ ela david
Nu este vorba despre art.7 din HG nr.500/2011 , ci de art.8 din HG nr.500/2011.

@ mihneavodacelcumplit
1. In baza art.8 alin.3 din HG nr.500/2011, faceti o solicitare scrisa catre angajator sa va elibereze o copie de pe decizia de concediere .. daca in termen de 15 zile nu veti primi aceasta decizie, atunci depuneti o sesizare la ITM.

Art. 9 din HG nr.500/2011
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
.....
h) refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat;
.......
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
........
e) cea prevazuta la lit. h) si j) cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

2. De asemenea, puteti solicita ITM-ului sa va suna care este situatia c.i.m. , in prezent .. este activ sau incetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare acte la incetarea cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, ... (vezi toată discuția)
Decizie dupa preaviz ioanasimonalacan ioanasimonalacan Buna ziua,am si eu o nelamurire. In data de 01.02.2013 s-a incheiat preavizul incetarii contractului de munca. In cate zile se elibereaza de catre angajator ... (vezi toată discuția)
Perioada de timp in care se comunica decizia de incetare a contractului de munca dupa preaviz iulia1988 iulia1988 Am si eu o problema.Pe data de 3 sept mi s-a incheiat contractul de munca in urma inchiderii magazinului unde lucrez.Am stat in preaviz 20 zile si totusi ... (vezi toată discuția)