avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... termen succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

termen succesiune

in cat timp trebuie dezbatuta succesiunea,daca tata a decedat acum 4 ani,iar mama,anul trecut,dupa tata nu s-a dezbatut,sunt 4 mostenitori si cat timp exista scutire de impozit,pentru cca 4 ha teren agricol mostenit?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:56, 28 Mai 2012
Termenul de optiune succesorala asupra mostenirii tatalui era de 6 luni. Daca insa nu s-a dezbatut,procesul de mostenire il puteti deschide si acum. La fel si in cazul mamei dvs. daca decesul a fost inainte de 1 octombrie 2011.

Scutirea de impozit era parca timp de 2 ani...
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Raoul_mw, utilizator
Veti realiza dezbaterea succesiva a mostenirii. Nu exista un termen pentru dezbaterea succesiunii, doar pentru acceptarea sau renuntarea la mostenire (6 luni inainte de 1 oct. 2011, 1 an dupa 1 oct. 2011).

In cazul mostenirii tatalui dvs. veti plati un impozit de 1/% din masa succesorala pentru ca ati dezbatut succesiunea dupa 2 ani de la deces.
puteti dezbate succesiunea si acum dupa amandoi parintii decedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces, mostenire ma_ria ma_ria Buna ziua, Tatal meu a decedat si am inteles ca este recomandat sa se faca actele de succesiune in primele 6 luni de la deces. Fiind singura fiica, nu pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinabucuresti cristinabucuresti As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)