in cat timp trebuie dezbatuta succesiunea,daca tata a decedat acum 4 ani,iar mama,anul trecut,dupa tata nu s-a dezbatut,sunt 4 mostenitori si cat timp exista scutire de impozit,pentru cca 4 ha teren agricol mostenit?Multumesc
Termenul de optiune succesorala asupra mostenirii tatalui era de 6 luni. Daca insa nu s-a dezbatut,procesul de mostenire il puteti deschide si acum. La fel si in cazul mamei dvs. daca decesul a fost inainte de 1 octombrie 2011.
Veti realiza dezbaterea succesiva a mostenirii. Nu exista un termen pentru dezbaterea succesiunii, doar pentru acceptarea sau renuntarea la mostenire (6 luni inainte de 1 oct. 2011, 1 an dupa 1 oct. 2011).
In cazul mostenirii tatalui dvs. veti plati un impozit de 1/% din masa succesorala pentru ca ati dezbatut succesiunea dupa 2 ani de la deces.
Deces, mostenire
ma_ria
Buna ziua,
Tatal meu a decedat si am inteles ca este recomandat sa se faca actele de succesiune in primele 6 luni de la deces. Fiind singura fiica, nu pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune
cristinabucuresti
As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)