avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deces, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deces, mostenire

Buna ziua,
Tatal meu a decedat si am inteles ca este recomandat sa se faca actele de succesiune in primele 6 luni de la deces. Fiind singura fiica, nu pot face actele si dupa decesul mamei? Ce implicatii financiare apar? Si ce solutie e optima: mama e interesata daca este vreo forma de finalizare acte inca din timpul vietii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:45, 29 Aprilie 2013
Puteti da la notar o declaratie de acceptare a mostenirii si dupa aceea puteti sa asteptati.
Nu este un termen de dezbaterea al mostenirii anume. Daca tatal dvs a decedat inainte de 1 oct 2011 , termenul de optiune succesorala, adica dvs puteati opta in a accepta succesiunea sau a renunta la ea, a trecut, daca tatal dvs a decedat dupa 1 oct 2011, acest termen esre de un an. Daca mai sunteti in acest termen dati o declaratie de acceptare sau pur si simplu dezbateti succesiunea dupa tatal dvs unde mostenitoare sunteti mama si dvs, daca sunteti singurul copil. Apoi mama dvs poate sa va doneze partea ei de mostenire.
Multumesc. Tata a decedat in 2013. Financiar vorbind, este vreo diferenta daca se amana dezbaterea succesiunii sau este bine sa se faca acum?
Financiar vorbind pana in 2 ani de la deces nu platiti impozit de 1% calculat la valoarea bunurilor din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen succesiune georgetadiaconu georgetadiaconu in cat timp trebuie dezbatuta succesiunea,daca tata a decedat acum 4 ani,iar mama,anul trecut,dupa tata nu s-a dezbatut,sunt 4 mostenitori si cat timp exista ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa fac acte de mostenitor maria1956 maria1956 Parintii mi-au decedat in lunile mai si august 2017.Cand am luat in august certif.deces, d-na de la starea civila mi-a spus ca trebuie sa completez o anexa ... (vezi toată discuția)
La cat timp de la un deces mostenitorii pot face succesiunea elenagabi elenagabi Buna ziua, Va adresez rugamintea sa-mi spuneti la cat timp de la deces mostenitorii pot face succesiunea. Va multumesc (vezi toată discuția)