avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu vreau sa fac acte de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu vreau sa fac acte de mostenitor

Parintii mi-au decedat in lunile mai si august 2017.Cand am luat in august certif.deces, d-na de la starea civila mi-a spus ca trebuie sa completez o anexa nr.24 pentru succesiune. Eu nu am frati,surori consider ca am alte lucruri de facut pentru parintii mei, nu as vrea si nici starea mea de sanatate nu mi-ar permite sa fac aceste acte.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 16:18, 28 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va aflati in termen de 1 an de la deces dati declaratie de acceptare a mostenirii la notar.
Daca ati depasit termenul rezolvati cu succesiunea ca sa nu aveti surprize neplacute.
BUNA ZIUA,
E bine sa mergeti la un notar si sa dati o declaratie de acceptare a mostenirilor.
Oricum, va trebui sa dezbateti acele mosteniri.
Acea anexa 24 nu va obliga sa dezbateti mostenirile dar va este necesara.
Sunt in termen de 3luni de la decesul tatalui meu (21.05.2017) mama a decedat pe 09.07.2017. Nu inteleg de ce nu pot lasa totul asa cum este. Neavand fratii sau surorii din ce cauza as putea avea surprize neplacute si in ce constau acestea? Multumesc pentru intelegere
Buna ziua, ar trebui sa fac dezbatere pentru mostenirea tatalui si apoi pentru mama?Pentru ce imi este necesara anexa 24?De ce este atat de importanta aceasta declaratie de acceptare a mostenirilor.fiind singurul copil?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire radud62 radud62 In acest an ambii parinti au decedat( aprilie 2012). A ramas o casa si terenul aferent. Suntem trei frati: doi locuiesc in alte localitati iar o sora ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre testamente rigmarole rigmarole Buna ziua, Parintii mei, ambii in Bucuresti, vor sa faca 2 testamente prin care sa imi lase apartamentul lor. Ambii au rude colaterale in numar mare:frati, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)