In opinia mea, nu aveti de sa mergeti pe nici un fir, lucrurile cu doasrul si cu executarea silita initiala sunt destul de clare.
Variante:
1. Pentru obtinerea pensiei alimentare de la mama, luati urgent legatura cu un executor judecatoresc si demarati executarea silita. Pentru asta va trebui sa aveti hotararea din apel, motivata.
2. Pentru recuperarea sumei pe care ati platit-o nedatorat mamei: Veti formula in fata jduecatoriei Arad (care a judecat prima data fondul), in contradictoriu cu mama, o cerere de intoarcere a executarii silite inceputa din oficiu de Jud. Arad, in dosar ...., prin care cereti obligarea mamamei sa va restituie suma de ..., reprezentand pensie alimentara incasata necuvenit pentr minorul ..., in perioada ..........
Cererea trebuie sa fie simpla, scrisa in limbajul dvs. Nu trebuie sa depasiti 2 pagini scrise cu font de 14 :).
Motive: veti expune cronologic situatia, cu datele primei hotarari, data la care a inceput executarea imptriva dvs, data la care ati castigat in apel.
Nu trebuie sa va lungiti in explicatie, doar sa scrieti ca incepand cu data de ... pana la data de ..., parata - mama minorului, a incasat prin executare silita suma de ..... Titlul executoriu ce a stat la baza executarii silite a fost desfiintat de Tribunalul Arad, in apel, prin urmare executarea silita impotriva dvs, este lipsita de titlu.
Intrucat Tribunalul Arad, in apel, nu a dispus si repunerea partilor in situatia anterioara, Judecatoria trebuie sa faca aplicarea articolelor 404 indice 1 - 404 indice 3 din Codul de pricedura civila.
In special, va veti intemeia actiunea pe art. 404 indice 2, ultimul aliniat din Cod.
Art. 404^2
In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.
Daca instanta care a desfiintat hotararea executata a dispus rejudecarea in fond a procesului si nu a luat masura restabilirii situatiei anterioare executarii, aceasta masura se va putea dispune de instanta care rejudeca fondul.
Daca nu s-a dispus restabilirea situatiei anterioare executarii in conditiile alin. 1 si 2, cel indreptatit o va putea cere instantei judecatoresti competente potrivit legii.
La cerere veti depune in copie:
- hot. prima instanta
- ordonanta de poprire pe salariul dvs.
- adeverinta de la angajatorul dvs. cu totalul sumei retinute
- statele dvs. lunare de plata
- hot. din apel (hot. motivata, nu doar minuta)
Totul in 2 exemplare. Veti avea si o taxa de timbru de platit, aflati dvs. la registratura cat.
Sa nu uitati sa cereti chelt. de judecata, reprezentand taxa de timbru si alte chelt, daca veti mai face.
p.s. Trebui sa fiti atent la perioada in care ati fost executat silit pe nedrept in baza acelei hot jud. a Judecatoriei Arad - cititi cu atentie actele dvs., si nu cereti inapoi pensia care nu rezulta din acele acte (cele doua hotarari judecatoresti)
p.p.s. Pentru alocatia copilului, ar trebui formulat un alt fel de actiune. Nu cred ca merita osteneala.
Succes! si reveniti daca mai aveti intrebari.
va multumesc foarte mult pentru ajutor...In fond nu doresc nimica in plus decat ceea ce mi s-a retinut in baza acelei ordonante..in data de 15 Noiembrie s-a dat solutiia aceasta:
Judecătoria ARAD
ARAD
Dosare
Informaţii detaliate despre dosar
Numãr unic dosar: 13940/55/2011
Înregistrat în data de: 06.09.2011
Obiect dosar: încredinţare minor
Materia juridicã: Minori şi familie
Stadiu procesual: Fond
Părţi: xxxxxx Adrian Valentin : Apelant
xxxx Violeta Ramona : Intimat
CÄ‚I DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Apel 29/12/2011 xxxxx Adrian Valentin
Pagina 1
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
04/10/2011 Amână cauza
Solutie: T: 18.10.2011-pârâta să depună la dosar întâmpinare prin care să indice motivele pentru care se opune admiterii acţiunii civile formualtă de reclamant şi pentru ca reprezentanta reclamantului să propună probe.
18/10/2011 Amână cauza
Solutie: T: 08.11.2011-audiere 4 martori.
08/11/2011 Amână pronunţarea
Solutie: AP: 15.11.2011
15/11/2011 Admite in parte cererea
Solutie: HOT: Admite în parte acţiunea civilă şi admite în parte acţiunea reconvenţională. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi Stabileşte locuinţa copilului la domiciliul pârâtei. Obligă reclamantul la plata pensiei de întreţinere în cuantum de 1/4 din venituri.
Ultima actualizare: 24.01.2012
aceasta a fost solutia data si in baza acesteia mi s-a infiintat poprirea pe salariu incepand cu data de 15.11.2011
iar in urma contestatiei pe care am facut-o si afisata mai sus ..instanta a decis sa achite parata pensia alimentara incepand cu 15.11.2011.
Mentionez faptul ca nici pana in prezent nu a achitat nimica defapt nu stiu decat ca s-a mutat in alta localitate.
in luna martie am trimis o copie dupa minuta la serviciu si mi s-a oprit retinerea, dar nu stiu de ce nici in acest moment nu mi s-a facut sentinta definitiva si irevocabila cu toate ca ea nu a mai depus contestatie la decizie in termenul stabilit de 15 zile.