avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot evita rezilierea contractului de credit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot evita rezilierea contractului de credit?

Buna ziua

Am luat un credit de nevoi personale in valoare de 25000 lei in august 2008 pe o perioada de 10 ani. Pana in decembrie 2010 am achitat ratele. Din octombrie 2010 nu mai am servici motiv pentru care am ramas in urma cu anumite sume de bani. Au fost luni in care nu am putut achita toata rata(in lunile de iarna mi-a fost imposibil sa achit integral) motiv pentru care am ramas in urma cu o suma de bani ce a variat pana la maxim 2000 lei. Rata a fost de 450 lei si a scazut in acest moment avand o rata de 380 lei si o restanta de 103 zile cu suma de 1300 lei.
Plati s-au facut in fiecare luna (pe perioada de iarna mai mici decat rata iar din aprilie mai mari (460 aprilie, 590 mai) in speranta ca voi reusi sa il aduc cat de cat la zi.
Cand ma bucuram ca reuseam sa reduc din suma restanta datorata m-am trezit cu un telefon de la banca (in care ma intreba daca doresc ca convorbirea sa fie inregistrata) in care mi se spune ca daca in cateva zile nu dau 200 lei mi se va rezilia contractul (mentionez ca am avut sume mai mari de ata si nu mi s-a reziliat sau nu am fost amenintat cu asa ceva). i-am spus doamnei de la telefon ca nu pot sa promit ca voi achita suma aceasta in cateva zile(deoarece in acest moment chiar nu stiu de unde sa fac rost de ea - am vandut tot ce se putea vinde si am datori la o multime de prieteni doar ca sa imi pot tine rata in frau) dar voi face tot ce imi sta in putinta. I-am spus ca tot ce pot sa ii promit este ca pe data de 17 voi achita mai mult decat o rata asa cum am facut in ultimele luni si ca acum fac un curs in urma caruia mi se garanteaza angajarea cu contract de minim un an de zile. Cursul dureaza 3 luni deci va mai fi o perioada de 3 luni in care solicitam sa mai fiu pasuita cu aceasta restanta si apoi in 2-3 luni maxim urma sa ajung la zi. Dupa ce am purtat acesta discutie am fost intrebata daca pot confirma plata celor 200 lei pana la sfarsitul luii. I-am spus ca incerc dar nu pot face o promisiune ferma la care mi s-a raspuns ca dosarul va fi trimis mai departe si ca mi se va rezilia si voi fi obligata sa platesc integral 20400 lei dupa care mi s-a inchis telefonul.
Intrebarea mea este ce se intampla daca nu reusesc sa achit cei 200 lei pana la sfarsitul lunii. Pe 17 mai pot achita cei 600-700 lei pe care mi i-am propus?
care este procedura? Ce trebuie sa fac in continuare?
In iarna cand nu aveam o garantie ca ma angajez si aveam o datorie mult mai mare nu mi l-au reziliat iar sumele platite erau din ce in ce mai mici si acum nu ma mai pot astepta cateva luni? Luni in care m-am angajat sa achit mai mult decat rata lunara...deci voi recupera si in aceste luni din suma datorata.
Sunt foarte speriata si nu inteleg ce le-a venit tocmai acum cand am o rezolvare concreta a problemei.
Va rog mult sa imi spuneti daca exista metode de a amana aceasta reziliere a contractului si care sunt pasii de urmat.
Astept cu nerabdare solutii si multumesc anticipat celor ce le vor da.

Alte discuții în legătură

Cat dureaza pana se efectueaza executarea silita? geta6 geta6 Daca banca ma anunta ca azi , 23 decembrie , dosarul meu este dat spre executare silita, cand se va face aceasta? Dureaza ceva timp? In perioada aceasta, ca sa ... (vezi toată discuția)
Rascumparare-reziliere asigurare aegon biulian biulian Buna ziua. Am facut 2 asigurari pe numele meu si al sotiei cu despagubire pentru cei 2 copii ai nostrii in caz de deces, in anul 2010, in acelasi timp cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone kata23 kata23 Mentionez k am un abonament la vodafone in care am am ramase 12 luni contract.Mai mentionet k la inceputul contractului am achizitionat 2 tel avand un abon ... (vezi toată discuția)