avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal

buna ziua ,as dori sa stiu cum se calculeaza anii de munca pentru crestere a copilului,se calculeaza anii de munca totali sau vechimea in campul muncii actuala .sant angajata de 1 saptamana si sant insarcinata in 5 luni ,pot sau nu beneficia de prenatal pana la sfarsitul sarcinii. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 28 Mai 2012
Puteti beneficia de indemnizatie de concediu de maternitate. Conditia ca sa beneficiati in cazul dumneavoatra este sa aveti un stagiu de cotizare de cel putin 22 de zile lucratoare in ultimele 12 luni anterrioare solicitarii acestui drept, deci angajatorul sa plateasca contributia pentru indemnizatii de concedii medicale de o,85% rapoartata la fondul de salarii.
Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (v. art. 2, alin. (5) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal Ioana1707 Ioana1707 Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez de 5 luni si sunt insarcinata in 2 luni. As dori sa imi iau concediu maternal cu 2 luni inainte sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)