avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajare pensionar cu decizie de pensie cod N10
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajare pensionar cu decizie de pensie cod N10

Buna ziua, as dori sa stiu in ce conditii pot angaja un pensionar cu cod pensie n10. as vrea sa-l angajez pe perioada determinata si cu timp partial de lucru, respectiv 16 ore pe saptamana.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:40, 1 Iunie 2012
Daca angajarea se face in sectorul privat, atunci il puteti angaja fara nicio problema cu un c.i.m. pe durata determinata cu timp partial ..

In sectorul bugetar, trebuie sa luati in vedere interdictia prevazuta de Legea nr.329/2009.
Codul de pensie N10 inseamna pensie pentru limita de varsta. Domnul poate lucra cat doreste si poate cumula nelimitat, intr-o unitate privata, pensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie-salariu pentru bugetar m-n-g m-n-g Hristos a Inviat! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Un pensionar, care doreste sa ramana in sistemul bugetar, ca functionar public, poate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pensionar felicia2010 felicia2010 Buna seara Sotul meu este pensionar militar ,are o pensie de 1903 lei brut iar net 1705 lei acum mai primeste si o restanta de 41 lei brut din care net 35 ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu raluka_ioa raluka_ioa Buna ziua, Pot incheia un cim cu timp partial unei persoane care a iesit la pensie? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)