avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... micsorarea de catre instanta a cheltuielilor de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

micsorarea de catre instanta a cheltuielilor de judecata

Am avut o actiune in pretentii,admisa in parte in prima instanta,hotarare prin care mi se cuvenea o parte suma solicitata,precum si 100 lei cheltuieli de judecata.
Cheltuielile mele de judecata au fost insa:
-800 lei onorariu expert
-240 lei taxa timbru
-130 lei cheltuielile de redactare
Pot sa declar recurs pt.faptul ca instanta mi-a acordat doar suma de 100 lei cheltuieli de judecata?
(de asemenea,va rog sa-mi spuneti si cu ceea ce ar putea sa contracareze acest fapt partea adversa).
Cel mai recent răspuns: underworld , utilizator 19:00, 28 Mai 2012
Ati justificat cheltuielile solicitate prin documente? ... Art. 274 C.proc.civ. :
(1)Partea care cade în pretenţii va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.

(2)Judecătorii nu pot micşora cheltuielile de timbru, taxe de procedură şi impozit proporţional, plata experţilor, despăgubirea martorilor, precum şi orice alte cheltuieli pe care partea care a câştigat va dovedi că le-a făcut.

(3)Judecătorii au însă dreptul să mărească sau să micşoreze onorariile avocaţilor, potrivit cu cele prevăzute în tabloul onorariilor minimale, ori de câte ori vor constata motivat că sunt nepotrivit de mici sau de mari, faţă de valoarea pricinii sau munca îndeplinită de avocat.
Faptul că vi s-a admis acţiunea numai în parte îndreptăţeşte instanţa să reducă proporţional cheltuielile de judecată.
Eu zic să aşteptaţi redactarea hotărârii şi după ce vedeţi motivele care au determinat instanţa să vă acorde cheltuielile în cuantumul menţiont să acţionaţi în consecinţă
Da,am justificat absolut tot.
Am deja hotararea redactata dar nu se spune decat"obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecata."

Si in ca ceva,va rog mult: cu cat se timbreaza in recurs actiunea ?(mentionez ca am solicitat suma de 2.800 lei)
cu jumatate din cat ati platit la prima instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Recurs la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr iarina_73 iarina_73 Buna seara! As avea o intrebare. Am facut o cerere de renuntare la o actiune de CERERE DESCHIDERE FALIMENT IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI COMERCIALE. Azi mi-a ... (vezi toată discuția)
Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)