Pentru o firma nou infiintata cu actionari principali alte doua firme, care participa la o licitatie, se iau in considerare cumulate cifra de afaceri, experienta similara, capacilatea tehnica/profesionala si contractele similare ale celor doua pentru a indeplini criteriile de calificare? Practic, se ia in considerare istoricul lor astfel incat impreuna sa acopere plaja de solicitari pentru criteriile de calificare?
Studiati cu atentie caietul de sarcini al licitatiei. Cred ca ar fi mai bine sa realizati o asociere a celor doua firme, care vor participa la licitatie, prin cumularea realizarilor, cu un punctaj mai bun. Firma noua va trebui sa faca dovada capacitatii sale financiare, tehnologica, etc, lucru mai greu de realizat chiar daca actionarii sunt 2 firme cu perfomante recunoscute.
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca in cazul unei asocieri e mai simplu dar ideea este ca firma care participa cu partea financiara si experienta vine numai in aceste conditii - intr-o firma noua.
Firma noua va fi mereu intr-un cerc vicios Nu va avea experienta pentru ca nu va primi lucrari neavand experienta. Incercati sa participati cu asocierea de firme si, in cazul castigarii licitatiei subcontractati o parte din lucrari cu firma noua. In felul acesta veti avea la viitoare licitatii experienta in domeniu.
Poate aveti dreptate, dar eu nu o vad prea corect. Sa ne imaginam ca s-ar uni in noua firma o firma mica cu unul din regii asfaltului. Ar insemna ca firma noua nu poate participa la o licitatie de 5 mil. de euro pentru ca e noua, desi unul dintre actionari (regele de care vorbeam) a avut poate contracte de 500 mil. euro.
Experienta trebuie sa fie a firmei, ea participa la licitatie, nu actionarul ei. Daca acesta are experienta o poate dovedi cu firma la care a fost. Sau ca varianta la asociere poate veni cu sustinere tehnica si financiara din partea celorlalte firme, care implica mult mai putina raspundere din partea acestora, decat o asociere.
Speta ciudata
creatza_70
Buna ziua,
In cadrul unei licitatii a depus oferta societatea comerciala cu raspundere limitata A, avand ca actionari doua persoane juridice (50% + 50%), ... (vezi toată discuția)