avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Nedeclarare subcontractant in oferta
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Nedeclarare subcontractant in oferta

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
In cadrul unei licitatii publice, ofertantul castigator nu a declarat subcontractant pentru lucrari pe care nu le are in portofoliu, sa zicem lucrari de gaze. In schimb a elaborat devizele pentru partea din contract respectiva pe baza unei oferte a unei firme de gaze. In oferta, firma asigura materialele si manopera pentru lucrare.
Ideea este ca noi am muncit sa cautam subcontractori, sa completam o droaie de formulare, plicuri trimise prin curier, stablire de procente si acorduri de contractare iar castigatorul, acceptat de autoritatea contractanta, a depus doar o oferta. Atunci la ce bun sa mai declaram subcontractori?
Mentionez ca in fisa de date nu se precizeaza nimic. Doar in proiectul tehnic, caietele de sarcini si listele de cantitati exista "relocari utilitati ...gaze"
Cel mai recent răspuns: ContSters85367 , utilizator 21:56, 20 Martie 2014
Vad ca nu raspunde nimeni. Sa fiu mai clar:
Conform HG 925 din 19 iulie 2006 (*actualizată*), art. 11, al.7, “Autoritatea contractantă nu are dreptul de a impune îndeplinirea unor criterii de calificare pentru eventualii subcontractanţi, dar resursele materiale şi umane ale subcontractanţilor declaraţi se iau în considerare pentru partea lor de implicare în contractul care urmează să fie îndeplinit, dacă sunt prezentate documente relevante în acest sens.
Daca el nu a declarat subcontractant, nu inseamna ca nu poate sa indeplineasca o parte din contract? Are o oferta, dar tine oferta loc de subcontractant?
Nu, oferta nu tine locul unui acord de subcontractare si da, subcontractantii trebuie sa fie declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Consumuri resurse articole de deviz 1981 Balauras Balauras in ultima vreme sunt ofertanti de achizitii de lucrari care solicita retete de articole de deviz ce descriu lucrarile ce fac obiectul de achizitii, prin ... (vezi toată discuția)
Acizitie publica Blasim Blasim Deschid si eu un subiect, putin complicat deoarece legislatia are foarte multe lacune in acest sens: O societate de stat, pe o perioada de 4 ani scoate la ... (vezi toată discuția)