avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DIZOLVARE SRL- FALIMENT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DIZOLVARE SRL- FALIMENT

In octombrie 2010 Tribunalul Bucuresti S VI-a Comerciala a dispus dizolvarea srl-ului , ca urmare a nedepunerii situatiilor financiare.
In octombrie 2011, un cabinet indiv. de insolventa , prin reprezentantul sau, formuleaza o cerere ,la TB S a VII-a Comerciala , privind deschiderea falimentului prin procedura simplificata.
De toate cele relatate am aflat de curand cand am primit o citatie de raspundere patrimoniala in calitate de "fost administrator" al acelui srl. Am facut copie dupa intreg dosarul de la tribunal , si am constatat ca societatea respectiva avea datorii la AFP in suma de 1300 lei , datorii vechi din anul 2002- 2003, care acum insumeaza 7400 lei. Din anul 2004 , societatea nu a mai inregistrat venituri sau cheltuieli, dar nici nu am suspendat activitatea.
Intrebarea este : dupa ce o firma a fost declarata ca fiind dizolvata de Tribunal, mai poate fi deschisa ,la un an , procedura insolventei? Ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:02, 29 Mai 2012

dupa ce o firma a fost declarata ca fiind dizolvata de Tribunal, mai poate fi deschisa ,la un an , procedura insolventei?

DA
in conditiile in care societatea nu poate sa isi achite datoriile lichidatorul este obligat sa solicite deschiderea procedurii insolventei in conformitate cu art 260 din lege 31/1990

Ce trebuie sa fac?

sa va aparati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment mihailmunteanu mihailmunteanu cum se deruleaza deschiderea procedurii insolventei in procedura simplificata si intrarea direct in faliment a debitoarei----care este SRL-- dizolvata prin ... (vezi toată discuția)
Insolventa camiha camiha O societate comerciala Xse aflta in stare de lichidare pe baza informatiilor furnizate de catre ORC. In anul 2007 ORC a deschis procedura de dizolvare a ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)