avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma ajutati!

Nu stiu daca este ok unde am scris subiectul si imi cer scuze daca deranjez!Am o problema foarte grava cu fostul meu prieten(relatie de aproximativ 4 ani) Ne-am despartit si ma ameninta.Este o persoana violenta si nu ar fi prima data cand ma injura si ma aminta sau ma agreseaza fizic ..dar fara sa lase semne.Pot obtine un ordin de restrictie ?sau cum as putea sa fac sa il tin departe de mine Am inceput prin schimbarea nr de tel dar ma cauta si in plus stie unde locuiesc.Va multumesc din suflet! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ioioio , utilizator 13:25, 19 Decembrie 2008
O idee ar fi sa il reclamati la Politie – ceea ce ar putea agrava situatia. Fara dovezi – sau martori – nu puteti face prea multe impotriva lui... Daca sunt martori la respectivele agresiuni, aveti sanse. Dar aveti certitudinea ca – si amendat de-ar fi – s-ar potoli?!
Alta idee, daca vine la usa dv si face scandal chemati politistii, pe loc – fara sa ii spuneti ca o faceti - si il tineti de vorba (fara a deschide usa) pana vin politistii.
Vreti metode ortodoxe sau neortodoxe?
Depinde cat sunteti dispusa sa faceti, depinde daca e mai mare frica de moment decat hartuirea continua sau invers... Depinde cat de departe ar merge el... Depinde ce varste aveti...
Daca aveti sau nu prieteni dispusi sa va ajute, expunandu-se unui risc...

Eu, de exemplu, nu as prefera sa traiesc in stres, prefer o bataie buna si apoi o incheiere a povestii... Dar asta sunt eu!
Asa incat, fara studii de actorie, nu cred ca se poate spune ca nu stiu a-l provoca pe prietenul de 4 ani fara sa se vaza... si sa-mi chem inainte de a ajunge el la mine vreo 3 prieteni sa ma protejeze...
Ba chiar as iesi la usa, as vorbi cu el, si prietenii la fel... i-as spune sa nu intre in casa, ce se poate inatmpla, sa iasa vecinii? Foarte bine...
Sa vorbesti 30 de minute peste prag ai incercat? Psihic te tampeste... Sa vorbesti 5 minute e ok, dar 30... daca mai esti si temperamental... :D
Si ce-ti face, iti da cateva palme? Eu le-as lua zambind, m-as gandi numai ca-si da lui palme atunci...

Asa incat, in functie de gradul de agresiune de care il crezi in stare (ca parca nu m-as interna cu ficatul fisurat pentru a-l face sa inceteze mai repede) si de riscul pe care vrei sa ti-l asumi, ia atitudine!

Daca te suna (daca are numarul nou), spune-i de la inceputul convorbirii: vezi ca te inregistrez pe telefon, nu glumesc! Te raportez la politie! Nu conteaza ca el crede au ba!
Daca ai SMS-uri vechi sau noi, ele pot fi scoase din telefon si folosite in sintanta... Pentru orice, amenintare, santaj, loviri, orice...
Daca il poti face sa recunoasca faptul ca te-a lovit... super bine! De exemplu "vrei sa ne intalnim, ca sa ma lovesti iar?" si el promite ca nu te mai loveste...
Bafta! Poate reveniti cu amanunte...
va multumesc pentru raspunsuri ... apropo de varsta ..suntemd etul de tineri 23 de ani... nu ma agresat niciodata fizic ...bataie in toata regula ..impins o palma scapata..ceva de genu..in schimb agesata verbal..din belsug, este gelos , foarte gelos , nu mai am mesaje vezchi si nici conversatiile pe messenger...si imi pare rau ca nu le-am pastrat pentru ca erau foarte graitoare... ma ameninta si il amenints i eu cu politi dar incepe sa rada ..lui nu are ce sa ii faca politia..asa imi zice ...face parte dintr--un grup de persoane dubioase sa le zic asa...plus ca familia lui il poate scapa foarte usor...cel mai frica imi este ca ma ameninta nu doar pe mine ci si familia mea ...si nu mai vreau sa stau cu el dar de frica sa nu imi faca mie ceva sau familiei mele:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin recalcitrant si daune din cauza acestuia SINEKT SINEKT Salutare ! Am 22 de ani si o sa va expun in continuare problema mea : In seara zilei de 8 decembrie 2009, am oprit in fata blocului pt. 5 minute, sa iau ... (vezi toată discuția)
Amenintari ionicaclaudia ionicaclaudia Buna seara, sunt amenintat de cateva zile de cateva persoane care fac parte dintr-o familie, ca ma vor omori si ca ma pandesc prin locurile unde frecventez. ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat amenintare si incercare de patrundere in magazin cu forta. catalin87 catalin87 Buna dimineata, Detin un magazin alimentar deschis non-stop. Magazinul este deschis de aprox 3 luni si pana acum nu am mai avut probleme cu scandalagii de ... (vezi toată discuția)