avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat definitiv-exista posibilitatea redozarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat definitiv-exista posibilitatea redozarii pedepsei potrivit noului cod penal?

Buna ziua!!!,Cu o saptamana in urma sotul meu a fost condamnat definitiv la 10 ani pentru trafic de minore.intrebarea mea ar fi: in momentul in care va intra noul cod penal(cu toate ca stiu ca nimic nu este sigur ) sotul meu va beneficia de aceasta redozare a pedepsei???
2.Ce anume trebuie sa faca pentru a obtine revizuirea dosarului???
3.In faza cercetorilor penale minora a declarat ca sotul meu a acostato la o terasa X ..in anul 2003.In fata judecatorului minora a spus ca isi mentine declaratia data ..si(uitand ce a mintit) a zis ca sotul meu a acostato la un restaurant y..(nici decum cel de care spusese in prima declaratie) in anul 2004. Este clar ca dra a mintit. sotul meu o poate da in judecata pentru marturie mincinoasa???Aceasta domnisoara este nascuta in anul 1986 ..iar in anul 2004 ea era majora..nu minora.Credeti-ma sotul meu este absolut nevinovat,imi este greu sa cred ca justitia este atat de oarba..ca un propucror diicot este atat de josnic incat fac dosare..si dicteaza ei pt asa zisele victeme doar sa faca asocierea la un grup infractional.
Si ultima intrebare:de ce in momentul in care s-a dat sentinta judecatorul nu a facut o distinctie a faptelor..si inclusiv asa zisul leder a primit 10 ani???5 persoane cu acelasi pedepse??de ce nu s-au dat pedepsele dupa implicarea fiecaruia???mai multa sau mai putina??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Baya , utilizator 10:52, 31 Mai 2012
In codul penal nou la art. 6 se află reglementată situaţia la care vă referiţi.
În acest sens legiutorul a prevăzut, ca în cazul în care pedeapsa aplicată printr-o hotărâre rămasă definitivă este mai mare decât pedeapsa prevăzută în noul cod se va reduce la maximul prevăzut în legea nouă.
Traficul de minori e incriminat în art. 210 din noul cod penal
A se vedea [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Francisc Gerber, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.Deci,sotul meu nu o sa beneficieze de aceasta redozare.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redozare pedepse - noul cod de procedura penala, aplicabilitate cedo cedo Implementarea noului cod penal incepind cu 1 feb 2014 presupune si redozarea pedepselor aflate in executare ? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva -intrarea in vigoare a noului c.pen./rejudecare? ioanapad ioanapad o persoana care a fost condamnata definitiv la 18 ani in baza articolului 174/175 lit i [[ Art. 175 Omorul calificat Omorul săvârşit în vreuna din ... (vezi toată discuția)
Redozarea pedepsei sorinell1977 sorinell1977 Buna seara va rog daca puteti sa imi raspundeti sotul meu a fost condamnat anul trecut in iunie la 5 ani cu executare pt aderare la grup infractional ... (vezi toată discuția)