avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redozarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redozarea pedepsei

Buna seara va rog daca puteti sa imi raspundeti sotul meu a fost condamnat anul trecut in iunie la 5 ani cu executare pt aderare la grup infractional organizat, a fost condamnat pe vechiul cod penal. Se poate cere redozarea pedepsei avand in vedere ca in noul cod penal incadrarea pt grup infractional este de la 1 la 5 ani. Grupul se ocupa cu contrabanda de tigari.
Cel mai recent răspuns: sorinell1977 , utilizator 15:33, 13 Ianuarie 2015
Art.6 din Noul Cod Penal prevede ca se reduce pedeapsa care depaseste maximul prevazut de noua lege la acest maxim.
In cazul relatat de dvs pedeapsa aplicata pe vechiul cod nu depaseste maximul prevazut de legea noua, deci nu beneficiaza de vreo reducere.
Multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redozare pedepse - noul cod de procedura penala, aplicabilitate cedo cedo Implementarea noului cod penal incepind cu 1 feb 2014 presupune si redozarea pedepselor aflate in executare ? (vezi toată discuția)
Redozare pedeapsa stochelrodu stochelrodu Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca, conform noului cod penal care va intra in vigoare, se vor redoza pedepsele definitive aflate in curs de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii mai favorabile dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna seara, Incerc sa aflu si eu raspuns clar la urmatoarea problema. Am incercat sa caut rezolvare cautand dar nu am gasit. Avem urmatoarele date : - ... (vezi toată discuția)