avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa complice la evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa complice la evaziune fiscala

buna seara!intrebare scurta: autorul merge pe 320 indice 1 si ia 3 ani jumate ptr evaziune fiscala de 40 de miliarde de lei vechi si grup infractional.autorul are antecedente penale. complicele daca merge pe 320 indice 1 poate lua mai putin?poate lua sii cu suspendare cumva?mentionez ca nu are antecedente penale si ambii au deja 1 an si o luna de arest si sunt in continuare inchisi. astept parerile dvs . multumesc . o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: anabraila , utilizator 21:44, 28 Mai 2012
Este posibil , fiindcă , deşi legea prevede aceeaşi pedeapsă pentru autori şi participanţii la infracţiune, totuşi, la individualizarea pedepsei se au în vedere toate circumstanţele , atât cele personale cât şi cele reale , şi se ţine cont de contribuţia avută de fiecare participant în cadrul activităţii infracţionale.
Problema este că nu ştiu dacă la acest moment complicele mai poate uza de procedura recunoaşterii vinovăţiei, daca s-a depăşit momentul cercetării judecătoreşti.
ideea e ca audierea nu a avut loc pentru complice.efectiv nu s-a intrat pe fond.in prima instanta a apucat sa mearga pe recunoastere autorul pentru ceilalti s-a amanat.nu au fost nici macar audiati.stiu ca pana la audierea inculpatilor acestia au dreptul sa recunoasca in prima instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate evaziune fiscala, prejudiciu recuperat cyan cyan Ce pedeapsa poate primi un complice la evaziune fiscala in cazul in care intregul prejudiciu a fost recuperat de la cel care a facut evaziunea fiscala? Este ... (vezi toată discuția)
Furt calificat billa billa Buna ziua...In urma cu 5 zile am fost arestat eu impreuna cu 2 baieti pentru furt calificat,unu a dormit in masina si a fost vazut de procuror ca martor , unu ... (vezi toată discuția)
Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)