avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua...In urma cu 5 zile am fost arestat eu impreuna cu 2 baieti pentru furt calificat,unu a dormit in masina si a fost vazut de procuror ca martor , unu unu invinuit iar eu complice. avand in vedere ca eu sunt complice si nu am facut alt ceva decat sa ii duc foarfeca invinuitului(s-au furat fire romtelecom) chiar daca nu am fost de acord initial,si nu am stiut ca mergem la furat,La ce pedeapsa ma pot astepta?Tin sa va spun ca eu si cealalta persoana avem interdictia de a parasi comuna si ca prejuiciul(firele) nu au fost luate doar taiate si stranse colac si ca eu nu am antecedente penale,dar cea lalta persoana are cateva..Multumesc!
Cel mai recent răspuns: billa , utilizator 00:11, 8 Iunie 2013
Chiar dacă aveţi doar calitatea de complice în cadrul activităţii infracţionale puteţi primi o pedeapsă egală cu cea prevăzută de lege pentru autor, deoarece legea prevede pentru participanţi aceeaşi pedeapsă ca pentru autor.Doar că se va ţine cont , la individualizarea judiciară a pedepsei, de toate circumstanţele , agravante, atenuante, dacă mergeţi pe procedur recunoaşterii vinovăţiei, etc. În funcţie de aceste aspecte vi se va fixa pedeapsa.
chestia e ca invinuitu a declarat ca eu si celalalt baiat l-am contactat pe el sa mergem la furat.si a cam incercat prin declaratia lui sa ne bage pe noi in fata
Din descrierea dvs destul de probabil sa fiti trimis in judecata pentru complicitate la furt calificat.
Si mai am o intrebare...Am primit si interictie de a parasi satul unde locuiesc,iar eu miercuri am plecat la liceu pentru a prezenta atestatu profesional(sunt clasa a XII-a) iar can am vrut sa plec de la liceu surpriza 2 politai ma cautau,am dat o eclaratie si am plecat la sectia de politie unde am mai dat o declaratie.Ce se poate intampla acum daca am incalcat preveerea aceia?
patrascu razvan a scris:

Din descrierea dvs destul de probabil sa fiti trimis in judecata pentru complicitate la furt calificat.


si in cel mai rau caz ce se poate decide in judecatorul?

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt valentino_tudor valentino_tudor sunt cercetat pt complicitate la furt prin ajutarea infractorului sa vanda unele lucrurii furate de inculpatii.prejudiciul meu este mic nu am antecedente ... (vezi toată discuția)
Furt din scoala gabriela_roxana gabriela_roxana Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal? messagero messagero In urma cu cateva luni cand eram in Spania, am facut o prostie...O \"prietena\" vroia sa jefuiasca niste fete care stateau pe o banca in parc,si mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)