avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal?

In urma cu cateva luni cand eram in Spania, am facut o prostie...O "prietena" vroia sa jefuiasca niste fete care stateau pe o banca in parc,si mi-a zis sa merg cu ea,eu prost..m-am dus. Aia s-a dus spre ele si a scos o foarfeca si le-a zis sa dea tot ce au la ele. Eu stateam cam la 5metri distanta si ma uitam daca nu vine politia,doar atat am facut. Dupa cateva minute ne-a prins politia. Am dormit o noapte la politie,acolo mi s-au luat amprente,facut poze,iar a doua zi au venit cei de la centrul de minori unde stateam si ne-au scos pe amandoi,si pe mine si pe fata. Am dat acolo o declaratie,in care trebuia sa raspund la intrebarile care mi le puneau politistii. M-au intrebat doar daca "prietena" mea era drogata atunci,sau daca a fost pusa de cineva sa comita jaful. Din cate am inteles eu, cazul trebuia judecat la Tribunalul Pt Minori. Dupa o saptamana am parasit Spania si m-am intors in Romania,au trecut 4luni de atunci,credeti ca mi-au facut dosar penal,au luat legatura cu Politia Romana intr-un fel?
In momentul cand am comis infractiunea eram inca minor.
Cel mai recent răspuns: messagero , utilizator 19:42, 8 August 2010
Este foarte probabil ca vi-sa facut dosar penal si ca autoritatile spaniole vor notifica cele romane si ca veti fi urmarit penal pentru talharie in Romania.
si as putea sa fac inchisoare? :|
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am plecat din Spania la 3 zile dupa ce iesit de la politie,si am iesit perfect legal. La vama au verificat toate buletinele..
Dar daca ar fi sa ma judece aici in Romania, avand in vedere urmatoarele:
-la data savarsirii infractiunii eram minor
-am fost complice nu autor
-autoarea infractiunii era drogata si pusa sa actioneze de cineva atunci,asta s-a zis in declaratiile mai multor persoane
-eram la prima abatere,nu am nici un antecedent penal
-bunul furat a fost inapoiat,iar in timpul infractiunii nu s-a produs nici un act de violenta

Care ar putea fi cea mai dura pedeapsa care as putea-o primi? Risc pedeapsa cu inchisoarea cu executare? Astept parerile voastre
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Minor cezar1894 cezar1894 Sunt minor, am 15 ani....Am fost intr-un club disco, eram cu mai multi la masa shi unul din ei a furat o poseta shi in mijlocul distractiei mia zis sa iau ... (vezi toată discuția)
Mar interesa si pe mine .. pentru amprente ca dovezi ai putea fi acuzat de furt?? bursucelady bursucelady un prieten ii sau gasit cateva amprente la locul unui furt ar putea fi acuzat de furt numai pe baza lor . au facut si perchezitie la domiciliu si nu iua gasit ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)