avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Împăcarea partilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Împăcarea partilor

Buna ziua ! Am si eu o problema. Am facut o prostie. Eu am o suspendare de 4 ani pentru grup infractional si trafic de droguri. Am cunoscut la penitenciar pe cineva (a fost cu mine in dosar, dar pana acolo nu il cunoscusem). M-a contactat intr-o zi si mi-a zis ca doreste sa achizitioneze cannabis si nu stie de unde. I-am zis ca il ajut eu, dar i-am luat banii si am plecat fara sa ii dau nimic inapoi. El s-a dus la politie (impreuna cu 2 prieteni de ai lui si au depus o plangere impotriva mea). In plangere ei au mintit spunand ca i-am talharit de un portofel si de un telefon. Politistii au aflat adevarul, iar el a recunoscut ca a venit sa cumpere droguri. Prietenii lui au dat marturie falsa spunand ca se aflau si ei la locul faptei, dar eram doar eu cu el. Acum politistii mi-au spus daca am de unde sa ii dau banii inapoi si sunt dispus sa ii dau banii inapoi. Politia doreste sa inchida dosarul, dar intrebarea mea este daca pot pati ceva pentru aceasta prostie cauzata ... Eu doresc sa ma impac, ii dau banii inapoi. Exista vreo sansa ca el sa nu doreasca sa se impace ? Ma pot duce la penitenciar pentru asta ? Va multumesc frumos pentru atentia acordata !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:44, 26 Aprilie 2017
Buna ziua!

Nu se intelege exact situatia de fapt. Explicati mai clar, va rog.

Cu stima.
Desigur că împăcarea ar fi cea mai bună cale. Încercați să faceți rost de bani și să-i returnați. Nu văd de ce nu ar accepta împăcarea, câtâ vreme își va recupera paguba. Puteți contaca un mediator pentru a-l mandata să vă faciliteze împăccarea și, eventual, să se deplaseze la penitenciar pentru a discuta cu victima.
Poate ne precizati pentru ce infractiune s-a depus plangerea si s-a inceput urmarirea penala.
Da, incadrarea juridica a faptei este foarte importanta.
Pentru talharie nu va puteti impaca.

Daca ar fi inselaciune, dupa cum pare sa rezulte din relatarea dvs., va puteti impaca.
Ar fi bine sa mearga un avocat la dosar ca sa inteleaga exact despre ce este vorba si sa va informeze exact ce ati avea de facut.
Trebuie vazut care este incadrarea juridica data de organul de urmarire penala si acest lucru nu se poate observa decat prin studiul dosarului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)
Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Talharie fanio fanio an seara de 24 decembrie mam antors ampreuna cu sotul meu si cei 4 copii cu varstele cuprinse antre 6 si11ani de la niste prieteni neam antalnit cu 4 indivizi ... (vezi toată discuția)