avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor

Sunt minor, am 15 ani....Am fost intr-un club disco, eram cu mai multi la masa shi unul din ei a furat o poseta shi in mijlocul distractiei mia zis sa iau gianta de la masa noastra k e a unei prietene dea noastre sa o bag in ghiozdan ...Acea geanta era furata iar eu sunt anchetat.....mi sa luat amprente, mi sa facut poza shi mia cerut pentru la primarie o caracterizare de la doamna diriginta.....inseamna ca e dosar penal?:(.... La politie sa predat tot ce era in geanta.....sunt vinovat cu ceva?.....imi face ceva pentru asta?...Va Rog sa imi dati un sfat...
Faza mai urata este ca parintii mei sunt plecati si eu stau in grija surorii mele care are 18 ani ....
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
cezar1894, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 18:14, 18 Mai 2010
Ati putea fi acuzat de furt sau in cel mai fericit caz de tainuire.evident ca este o infractiune ce ati facut!
daca ati stiut ca poseta este furata, atunci evident ca ati savarsit o infractiune.
daca nu ati stiut acest lucru, inseamna ca nu veti raspunde penal, fiind in eroare de fapt.
ce ati facut dvs. este o fapta cu caracter penal, insa ca sa fie considerata infrcatiune in sensul legii penale tb sa fie savarsita cu vinovatie. Ori, daca aveti varsta de 15 ani, atunci organele de cercetare tb sa satbileasca dv aveati discernamant in momentul sav, faptei.
dar faptul k mi sa luat amprente si toate astea inseamna ca mia deschis dosar penal?
"dosarul penal" nu se deschide asa, pur si simplu.
Avand in vedere ca esti minor, este obligatoriu ca la orice audiere sa fii asistat de avocat. el nu ti-a explicat toate astea?
Daca este adevarat ca nu ai stiut ca e furata geanta, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.
Luarea amprentelor nu inseamna ca "ti s-a facut dosar penal".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa minori de a realiza "picturi murale" knutz0r knutz0r Eram undeva intr-un loc foarte retras cu un prieten de al meu pe la 2 noaptea ...el avea 4 canuri(sprayuri) in ghiozdan io aveam stencilu shi o sticla cu apa ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale ContSters111530 ContSters111530 Buna ziua,doresc sa-mi spuneti parerea dvs.in ceea ce priveste urmatorul caz.Intr-o zi de mai al anului 2009,aflandu-ma la servici in biroul in care imi ... (vezi toată discuția)
Ajutor astept raspuns urgent - am luat poseta unei prostituate si am fost prins, ce pot pati? ionut505 ionut505 buna ziua.ma numesc ionut am 24 de ani am luat poseta unei prostituate a sunat la politie ma-u prins ma-u amprentat mi-au dat drumu am returnat poseta am dat ... (vezi toată discuția)