avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa minori de a realiza "picturi murale"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa minori de a realiza "picturi murale"

Eram undeva intr-un loc foarte retras cu un prieten de al meu pe la 2 noaptea ...el avea 4 canuri(sprayuri) in ghiozdan io aveam stencilu shi o sticla cu apa ... planuiam sa facem niste graffuri ... cand sa dam (graff) ... o trecut o mashina de politie ... se dau jos shi ne intreaba ce facem p'aci ... zicem k ne plimbam ... ajea ... ne zice sa ne desfacem ghiozdanele , prietenul meu scoate canurile ... io aveam apa shi stenciul in ghizdan , am scos apa shi stencilu nu l-a vazut ... io aveam canu(sprayu) in geaca k e mic shi o zis k "noi stim ce facem?" etc etc ne-a luat datele shi o zis sa merem aks ... mie nu mi-a gasit canu dar ... ne-a luat datele desi nu am dat nimic ... deci io efectiv nu am facut nimic sau ... nu stiu ... s-ar putea sa primim amdenda ? sa ne trimita acasa sau ceva ?

Astept pareri/raspunsuri #-o
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 14:16, 6 Februarie 2009
Daca nu exista nici o dovada ca ati savirsit vre- fapta penala sau contraventionala nu aveti de ce sa va temeti.
Prietenului meu i-au luat canurile(sprayurile) ... nu pot fi folosite ca dovezi ? Apropo suntem minori ... :">
Cat de "foarte retras” era locul respectiv daca, la 2 noaptea, pe acolo a trecut masina de patrulare? Oricum, cu "vopsea” nu se naclaieshte pe unde ii taie pe unii capul.
Cat de... minori sunteti daca, la 2 noaptea parintii nu se ingrijorau unde umblati? Daca aveti ghiozdane as presupune ca sunteti in scoala generala – desi nu cred...
Ar fi chiar indicat sa le trimita parintilor o amenda pt ca... va lasa nesupravegheati...
"Fapta penala", in acest caz, s-ar putea interpreta ca fiind faptuita de parintii care nu va supravegheaza...
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2009
trope_doi, utilizator
Faptul este consumat.
Nu ai decat sa astepti si sa vezi ce se va intampla.
Dar din toata aceasta intamplare sper sa fi invatat ceva...

Laura Saed
Potrivit art. 99 Cod penal:
Minorul care nu a împlinit virsta de 14 ani nu rãspunde penal.
Minorul care are virsta între 14 şi 16 ani rãspunde penal, numai dacã se dovedeşte ca a savirsit fapta cu discernamint.
Minorul care a împlinit virsta de 16 ani rãspunde penal.
Intrebarea e unde va incadrati ca varsta!
Si asa cum amintea mai sus domnul avocat "top dan" daca nu exista fapta nu exista nici infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor cezar1894 cezar1894 Sunt minor, am 15 ani....Am fost intr-un club disco, eram cu mai multi la masa shi unul din ei a furat o poseta shi in mijlocul distractiei mia zis sa iau ... (vezi toată discuția)
Dosar penal mallasorte_mm5 mallasorte_mm5 cineva vrea sami fac dosar penal pentru ca lam injurat shi lam amenintat!este posibil?ca proba pana acum sustine ca imi inregistreaza apelurile! (vezi toată discuția)
Furt - minor prima abatere Decimani Decimani Buna ziua am un prieten de 15 ani aproape 16 si la un majorat a baut peste masura, vroia sa se duca la baie si a luat un telefon de pe masa la baie i-a rupt ... (vezi toată discuția)