avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

cineva vrea sami fac dosar penal pentru ca lam injurat shi lam amenintat!este posibil?ca proba pana acum sustine ca imi inregistreaza apelurile!
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
mallasorte_mm5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:34, 24 Mai 2010
Daca are dovezi, da.Inregistrarea convorbirilor, pt a fi utilizate ca probe intr-un dosar penal, trebuie facute in urmatoarele conditii:
Art. 91indice1.C.pr.pen - Inregistrarile pe banda magnetica ale unor convorbiri efectuate cu autorizarea motivata a procurorului desemnat de prim-procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel, in cazurile si in conditiile prevazute de lege, daca sunt date sau indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se face din oficiu, iar interceptarea este utila, pentru aflarea adevarului, pot servi ca mijloace de proba, daca din continutul convorbirilor inregistrate rezulta fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.

Autorizarea procurorului se da pentru durata necesara inregistrarii, pana la cel mult 30 de zile, in afara de cazul in care legea dispune altfel.

Autorizarea poate fi prelungita in aceleasi conditii, pentru motive temeinic justificate, fiecare prelungire neputand depasi 30 de zile.

Inregistrarile prevazute in alin. 1 pot fi facute si la cererea motivata a persoanei vatamate privind comunicarile ce-i sunt adresate, cu autorizarea procurorului anume desemnat de procurorul general.

Daca detine probe impotriva dvs. pentru savarsirea infractiunii de amenintare, este posibil sa va treziti cu dosar penal. Depinde insa si de conjuctura in care l-ati amenintat.
Conteaza mult in evolutia solutionarii,fondul si circumstantele in care s-au produs evenimentul natura amenintarii,eventualele consecinte
Inregistrarile obtinute in afara aplicarii disp art 91-1 Cod procedura penala,
constituie nunai dovezi
sa intamplat in oras.el avea mashina parcata shi eu neavand unde so parchez chipurile lam blocat pe el.am stat vreo 5 min shi am luat masina dupa care el imediat a scoso pe a lui.avand in vedere ca in masina lui se afla fosta mea leam facut semn cu mana shi am apelato pe ea insa mia raspuns el!lam rugat sa mio dea la tel shi na vrut inchizandumi!am apelat din nou shi la care el a inceput sa ma injure shi sami zica ca ma desfiinteaza etc iar eu drept raspuns am reactionat la fel prin injuraturi!a inchis shi trecand cu mashina in lateralul masinii noastre la injurat pe cel de la volan de mama iar acesta a deschis portiera insa na apucat sa ajunga la el pt ca a taiato imediat!
ironia este ca lucrez in cadrul armetei shi mie teama de ce sar intampla la servici.nicidecum nu mie frica de dosarul lui!oricum insa chiar daca ar avea inregistrarea shi pe prietena lui martora cred ca ma ajuta faptul ca si eu mai aveam 2 pers in mashina care pot confirma ca nu eu am inceput cu injuraturile si amenintarile ci el!ma ajuta acest fapt?

Alte discuții în legătură

Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? nicoleta1975 nicoleta1975 Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)