Buna ziua,doresc sa-mi spuneti parerea dvs.in ceea ce priveste urmatorul caz.Intr-o zi de mai al anului 2009,aflandu-ma la servici in biroul in care imi desfasuram activitatea zilnica cu mai multi colegi,una dintre colege constata ca i-au disparut o suma de bani,dupa ce mentionez ca ea pararsise biroul pentru o perioada.Eu m-am aflat in birou,cu o alta colega apoi cu un coleg dupa care si eu am parasit biroul pentru a ma duce la toaleta si qm zabovit putin la secretariatul institutiei in compania altei colege.M-am intors i mpreuna cu o colega in birou,unde am gasit-o si pe presupusa pagubita..care la scurt da alarma ca i-au disparut banii afirmand clar ca doar eu puteam sa-i sustrag deoarece am ramas singura in birou,era convinsa ea.I-am sugerat toti din birou sa se calmeze sa-i caute sau sa cheme politia.In acest timp o colega imi propune sa bem o cafea pana se linistesc apele..deplasandu-ne la o cafenea din apropiere,unde am zabovit circa o ora.Ne-am intors si la cateva min,a parut politia,moment in care tot eu am fost acuzata de catre colega ca as fi putut sa-i sustrag suma de bani.Unul dintre politisti a dorit sa se uite in poseta mea,fapt ce s-a si intamplat,i-am golit poseta pe masa,apoi el a desfacut un buzunar interior al posetei afimand:aici sunt banii,mentionez ca nu a dorit sa perchezitioneza si geanta colegei desi aceasta s-a oferit.Asa ca eu m-am gasit cu acea suma de bani dupa ce m-am plimbat cu ei in oras.......nu mi s-au luat amprente deoarec eau spus ei ca nu se pot preleva amprente dupa bani si textile.Va rog insistent sa-mi spuneti ce parere aveti despre cazul expus mai sus,ce-mi sugerati sa fac,precum si ce se poate intampla in cel mai rau caz.Va multumesc.
Eu cred ca dvs ati savarsit fapta,chiar daca ati "imbracat in putin in mister" relatarea dvs.
Veti fi achetata pentru savarsirea infractiunii furt calificat.
Daca veti recunoaste savarsirea faptei la urmarirea penala si in instnta puteti beneficia de aplicarea art.320 ind.1 c.pr.pen,conform carora pedeapsa va va fi redusa cu 1/3.
Daca nu aveti antecedente penale si recunoasteti fapta este posibila aplicarea unei pedepse minime cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen sau poate,dar cu mare greutate a unei amenzi administrative a procurorului.
Care era valoarea prejudiciului reclamat de colega dvs ?
Acuzata de furt
roxana1930
sunt acuzata de furt din motiv ca pe inregistrarile video apar stand 6 minute intr-un birou fara a ma loga pe calculatorul de acolo.Am fost citata la politie, ... (vezi toată discuția)