avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Este vreun avocat online?
Cel mai recent răspuns: ddx , utilizator 10:57, 9 Februarie 2010
Buna dimineata,
Va rog sa ne spuneti si noua care este problema dvs.ca sa va putem raspunde.:)
Da,sunt mai multi avocati on line.;)
O sa descriu situatia pe scurt si voi da pe urma mai multe detalii. Fratele meu a dus cu masina la Bucuresti pe un fost coleg si inca 2 persoane.Ulterior a aflat ca acestia au vrut sa vanda un ceas.A doua zi fratele meu este cautat de politie ca a fost acuzat ca a furat o suma de bani de la unul din cei care au fost la Bucuresti.
Am fost chemati si eu si prietenul meu care defapt el ar fi fost acuzatu principal de talharie .... eu am fost chemata ca martor .Ulterior situatia a degenerat intr-o alta tampenie ... ceilalti au furati niste bunuri in valoare de 20.000 euro si fratele meu este acuzat de complicitate in acest furt pentru ca i-a dus la Bucuresti sa vanda ceasul.
Si ca sa explic mai detaliat sa puteti intelege mai bine situatia, in ziua respectiva fratele meu a fost contactat de un fost coleg sa il duca pana la buc,din ce am inteles el nu a vrut dar la insistentele lui s-a dus.In masina cu fratele meu au fost :acest fost coleg, prietena lui si inca un baiat.I-au bagat benzina si i-au spus ca au primit un ceas si vor sa il vanda.Au ajuns la buc, au dat ceasul, i-au pus pe bordul masinii suma de 200 lei ... si s-au intors.In ploiesti s-au oprit sa il ia si pe prietenul meu de la munca, s-au dus sa ii duca pe ceilalti 3 intr-o zona din ploiesti unde au cerut ei, dupa care fratele si prietenul meu s-au intors acasa, asta am inteles ca s-a intamplat in jurul orelor 19-20.La ora 22 au venit sa ma ia de la munca si p un coleg de al meu ,am venit acasa si am stat aprox o ora dupa care am plecat la mama prietenului meu (aprox ora 23) unde am stat pana aprox ora 01.Pe drum spre casa suna telefonul fratelui meu, rasp prietenul meu, fratele meu fiind la volan si i se spune ceva de genu ca vbeste cu un politist sa vina sa se prezinte nush unde cu bani etc, discutia a fost scurta si a fost luata drept o gluma.
Urmatoarea zi ,eu fiind la servici am primit un mesaj de la prietenul meu in care imi spunea ca au fost chemati la sectie sa dea niste declaratii.Seara acasa mi-au explicat ca sunt acuzati ca au talharit pe unul din cei doi baieti am inteles ca de suma de 70.000.000 lei vechi.Am uitat sa specific ca pe ceas baietii ar fi luat in jur de 3500 euro, bani pe care i-au impartit intre ei .Am fost si eu , am dat declaratie, toate bune si frumoase daca se poate spune asa, am fost intrebati daca suntem de acord cu testul poligraf, am specificat toti in declaratii ca sunt de acord, pe mine m-au lasat sa plec, iar pe fratele si prieten i-au dus sa le ia amprente dupa care i-au lasat sa plece. Ulterior a fost chemat la sectie doar ffratele meu.
Iar dupa cateva ore m-au chemat si pe mine afland ca acum fratele meu urmeaza sa fie retinut pentru complicitate la furt din locuinta de bunuri in valoare de 20.000 euro.Am ramas socata ce sa mai zic.Ceilalti am inteles ca si-au recunoscut faptele dar il trag in continuare pe fratele meu dupa ei pt ca a fost cu ei la bucuresti.
As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva daca fratele meu poate fi gasit vinovat de complicitate.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
ddx, utilizator
@ddx, nu aveti voie sa scrieti mesaje consecutive, conform regulamentului de postare. Folositi va rog butonul ,,editeaza" pentru a adauga informatiile dorite, in mesajul initial. Am sa va sterg celelalte mesaje . Va multumesc.
Fratelui dvs. iiramane sa faca dovada faptului ca nu a avut cunostinta de ceea ce au planuit baietii cand au plecat la Bucuresti, mai clar, el n u are cum sa fie acuzat , daca nu se demonstreaza clar participarea sa la talharie. Daca i se vor prezenta dovezi in acest sens, iar el nu le poate combate, atunci este ceva mai garav..sa isi ia repede un aparator. Pana una alta opereaza prezumtia de nevinovatie . Sa tina cont de faptul ca a fost amprentat , iar daca stie ca a avut vreun rol la activitatea infractionala, sfatul eu este sa recunoasca, marturisirea sa ii poate fi de folos, fiind apreciata ca si circumstanta atenuanta . Succes.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
ContSters47264, utilizator
A aparut persoana care a furat din casa respectiva, este o fetita de 14 ani, cealalta prietena a celui care a fost in masina si ea este cea care a furat din casa unei prietene pentru cei doi baieti, nu l-a implicat in nici un fel pe fratele meu in ce s-a intamplat.Dar tot este chemat in continuare la sectie pentru declaratii, acum pleaca iar cu prietenul meu la sectie iar eu cred ca o sa ma duc sa caut un avocat, nu stiu ce sa fac ..
Sa se prezinte sa dea declaratiile, sa fie cooperant si deci sa nu se sustraga. Aceste lucruri il vor ajuta , iar daca nu este vinovat, acest lucru va iesi la iveala , intrucat , conform legii , nimeni nu va putea fi judecat si condamnat , decat in caz ca exista probe indubitabile in privinta vinovatiei sale. Daca se impune, sa isi angajeze si avocat . Si cele declarate de fetita care a comis furtul ii este favorabil fratelui dvs, adica faptul ca ea nu l-a implicat si pe el. In orice caz, va urma o perioada in care se va efectua cercetarea penala si se vor aduna probe, astfel incat adevarul sa iasa la iveala.

Alte discuții în legătură

Inculpat furt auto un_nimeni_celebru un_nimeni_celebru buna seara.am si eu o mica problema cu organele de cercetare penala. acum cca 8 luni cativa asa zisi prieteni au sustras o masina modificata pentru ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie ? sau doar complice la lovire si alte violente? Lauriano Lauriano Buna ziua. Fratele meu avand un conflict la scoala cu un coleg de clasa, a decis sa se razbune pe acel copil. A luat alti doi prieteni cu masina si au mers la ... (vezi toată discuția)