avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara a copilului minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara a copilului minor dupa divort

Buna seara.In cazul unei sentinte definitive si irevocabile intr-un divort cu un minor in care copilul imi este incredintat mie spre crestere si educare cu dreptul tatalui de a-si vizita copilul prima si a treia saptamana a lunii si o saptamana in vacanta de iarna si una vara plus o pensie alimentara de 167.RON minimul pe economie ....Eu ca mama copilului pot sa scot copilul din tara fara semnatura lui acum cu intrarea in EUROPA?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liliana_73 , utilizator 22:44, 28 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
`,,autoritatea parinteasca,,adica la ce va referiti?.eu am scris exact ce scrie in hotarare..daca este nevoie va trimit si in e-mail (daca este posibil )hotararea.Va multumesc!
Cand s-a dat hotararea de divort ?
24 maI.2012.acum 4 zile.dar eu cer un raspuns cind o sa pun irevocabilul.
Va multumesc!
Doamna, daca aveti autoritate parinteasca unica-art. 398 cod civil sau art. 507 cod civil-nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru iesirea din tara.
Daca instanta a stabilit domiciliul minorului la dvs. si autoritate parinteasca comuna, aveti nevoie de acordul lui.
In ambele situatii, la cererea parintelui necustodian, se acorda drept de vizita, deci dreptul de vizita al tatalui nu este un indiciu pentru autoritatea parinteasca unica.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Calatorie in moldova valentinabitca valentinabitca Am o mare problema.Dupa multe certusri cu sotul meu, in fine eo problema personala, nu-mi da procura s a plec in R.Moldova.Spune-ti-miva rog frumos daca pot ... (vezi toată discuția)
Tatal cere custodia malisa malisa Buna ziua Va scriu pentru a vedea parerea celorlati.. Am ancheiat divortul cu o decizie definitiva si irevocabila, am obtinut custodia copilului, dupa 8 ... (vezi toată discuția)
Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)