avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Participare la proceduri de achizitii publice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Participare la proceduri de achizitii publice

Buna ziua,
Am o firma neplatitoare de TVA si doresc sa particip la proceduri de achizitie publica unde ofertele se depun cu pretul fara TVA la care se adauga TVA. Ca neplatitor de TVA dupa formarea pretului meu voi fi dezavantajat cu cel putin 24% fata de firmele platitoare.
Intrebarea este: cum pot depune o oferta cu pretul fara TVA asa cum solicita Autoritatea contractanta fara a fi dezavantajat de aceasta diferenta mare de pret?
Cel mai recent răspuns: marian_sonea , utilizator 10:14, 29 Mai 2012
Acesta este dezavantajul unei firme neplatitoare de TVA. Dvs. veti plati TVA furnizorilor de materiale sau marfuri pe care le veti vinde, dar nu il veti putea recupera de la clientii dvs. Incercand sa adaugati tva-ul la pretul din oferta, probabil, pretul oferit de dvs. va fi mai mare si riscati sa ratati castigarea licitatiei. Daca aveti posibilitatea de a oferi alte facilitati la achizitie( transport gratuit, garantie mai mare, plata la termene mai mari,etc) sansele de achizitie pot creste si la pretul cu tva.

Multumesc pentru raspuns.
M-am mai edificat si eu intre timp pe aceasta problema.
Solutia este de a fi platitor de TVA, alte optiuni nu mai sunt pentru a fi competitiv pe pret.
O zi cat mai frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaje/dezavantaje firma platitoare de tva florin-g florin-g Am nevoi de ajutor! Poate cineva sa imi explice care este diferenta dintre o firma platitoare de TVA si una care nu plateste TVA, avantaje si dezavantaje? Va ... (vezi toată discuția)
Intrebare licitatii publice RobertoIF RobertoIF am urmatoarea situatie: la o licitatie publica prin SEAP am oferta de la o firma neplatitoare de TVA si de la una platitoare de TVA. Oferta de la firma ... (vezi toată discuția)
Neplatitor sau platitor de tva? sara1985 sara1985 Buna, Sunt nedumerita in privinta optiunii legate de TVA pentru SRL-d pe care urmeaza sa il infiintam. Imi puteti enumera avantaje, dezavantaje? Orice sfat ... (vezi toată discuția)