Voi incerca sa scriu in limba romana, ca mesajul anterior in limba engleza a fost sters. Trebuie sa va explic ca nu sunt cetatean roman.
Povesta:
In anul 2009 am facut o plangere la ANPC impotriva Banca X. Banca respectiva a majorat marja creditului fara acordul meu si ANPC a amendat-o cu o amenda de XX.XXX RON.
Banca X a contestat amenda la Judecatoria Sectorului 1 (si a pierdut) si a facut recurs la TMB. TMB a precizat intr-o hotarara definitiva si irevocabila in ianuarie 2012 ca motivele bancii pentru a contesta amenda sunt considerate neintemeiate. Adica, ANPC - conform plangere mea- a castigat "mentinerea amenzii".
Dupa aceasta hotarara (care a fost judecata la sectia administrativ si contencios al tribunalui) Banca X continua sa aplica o marja de dobanda mai mare decat scrie in contractul meu initial, faptul pentru care banca a fost amendata deja de ANPC.
In calitata de consumator sunt mentionat in aceasta hotarara (fiind reclamant la ANCP) dar nu sunt parte civila in acest proces intre ANCP si Banca X.
Recunosc ca o persoane (fizica sau juridica) nu poate fi condamnat pentru acelasi fapt de 2 ori, dar mai am un drept sa depun o noua plangere la ANPC privind faptul ca Banca X in continuare percepe o marja de dobanda mai mare decat scrie in contract (si pentru care a fost deja amendata) ???
Care sunt, din punctul de vedere juridic, drepturile mele in care mai pot sa depun o reclamatie la ANPC fara sa primesc un raspuns negativ de la ANPC.
Am nevoie doar de niste articule din legii romanesti (sau o clarificare din partea membrilor de aici) in care pot sa mentin pozitia mea ca ce face Banca X in continuare este defapt o noua incalcarea ai drepturile mele in calitata de consumator.
PS: Stiu ca pot sa dau in judecata pe Banca X , ce voi face intr-un caz separat
PS: Imi pare rau ca nu pot sa scriu perfect in limba romana, dar am incercat ;
Teoretic ANPC este obligat sa primeasca orice sesizare probata in conditiile legii
Practic ,chiar daca ANPC ar merge in linia hotararii pronuntata de instanta de judecata si ar aplica amenda bancii,aceasta,pe considerentul ca a mai fost amendata in cadrul aceluiasi contract cu dvs,va contesta in instanta temeinicia noi sanctiuni
Stiu ca ANPC este obligat sa primeasca sesizari, dar intrebarea mea este cum trebuie sa formulez al doilea reclamatie. Nu doresc sa fac o plangere la ANPC impotriva Banca X , si sa primesc un raspuns inapoi de la ANPC fiind: "Banca X a fost deja amendata pentru faptele sesizate de dvs si nu putem s-o sanctionam de 2 ori"
Exista cumva un text de lege (sau ceva in OG 21/1992) care pot sa folosesc in reclamatie respectiva catre ANPC, in care am niste motive clare referitor la faptul ca ANPC poate sa amendeaza banca inca o data?