avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... MARJA BANCII ESTE NEGOCIABILA CONFORM OUG 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

MARJA BANCII ESTE NEGOCIABILA CONFORM OUG 50/2010

In urma OUG 50/2010, m-am prezentat la banca unde am semnat actul aditional cu obiectii, in care nu am fost de acord cu marja bancii de 6,21%, in speranta ca voi putea negocia o marja mai mica, avand in vedere ca veniturile mele au scazut cu 25%. Banca mi-a comunicat ca marja bancii nu se poate negocia si nu are intentia sa o scada sub 6,25%. Este adevarat sau fals?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:18, 16 Noiembrie 2010
Marja bancii se poate modifica doar cu acodrul ambelor parti. Altfel ea trebuie sa ramana neschimbata, nu se poate modifica unilateral. Drept urmare marja va trebui sa ramana cea din contractul semnat la acordarea creditului.
Daca in contract am dobanda formata din:dobanda de referinta a bancii+1.2 puncte procentuale,cf OUG 50/2010 cum ar trebui sa fie dobanda mea?
Banca mi-a comunicat o marja anuala de 8.4 la care se adauga EURIBOR la 6 luni.
Nu trebuia sa fie EURIBOR la 6 luni+ dobanda BNR+marja bancii (pe care eu am semnat-o in contractul de credit de 1.2 puncte procentuale?
In contractul initial dobanda a fost de 4,9%. Formula de calcul nu era precizata in contract, ci scria ca apare intr-o anexa pe care eu n-am citit-o. Unilateral banca a crescut dobanda cu 1,5%, in functie de politica proprie. Eu nu sunt de acord cu dobanda de 6,4%. Daca banca nu vrea sa scada dobanda, eu nu am semnat actul aditional in forma finala, trebuie sa platesc imprumutul in continuare cu dobanda de 6,4%? Eu, ca si consumator nu am nici un cuvant de spus?
@florenta_22
Ba da, asa trebuia sa fie. Insa banca nu respecta legea. Dimpotriva pune presiuni la guvern pentru a o schimba. Saptamana asta trebuia sa se discute in camera deputatilor cum se modifica OUG 50. S-a amanat pentru saptamana viitoare.

@florenta_22
Puteti sa va spuneti cuvantul prin notificare catre banca, petitie ANPC, instantiere in judecata.
Se pare ca asa trebuie sa fac. Imi pregatesc actele si merg la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Alte discuții în legătură

Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)